" > Zi decisivă pentru creșterea pensiilor. Astăzi se votează mărirea cu 40%
Connect with us

BREAKING NEWS

Zi decisivă pentru creșterea pensiilor. S-a votat majorarea cu 40%. Ce urmează? Pensionarii riscă să rămână fără mărire

Zi decisivă pentru creșterea pensiilor. Parlamentul s-a reunit astăzi și a votat pentru amendamentele depuse de PSD la rectificarea bugetară. Ședința s-a terminat cu votul pentru majorarea promisă cu 40%. Social democrații vor mărirea pensiilor cu 40%, nu cu 14% , așa cum au decis deja liberalii aflați la guvernare. Pentru că legea a trecut în forma acceptată de PSD, PNL ar putea ataca la CCR decizia parlamentului.

Miercuri PSD a modificat în Comisiile de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului articolul de majorare a pensiilor cu 14 %. Social democrații vor respectarea legii în vigoare care presupune majorarea cu 40%. De aceea au abrogat articolul potrivit căruia punctul de pensie s-ar fi majorat cu 14 %.

Mărirea cu 40 % este prevăzută în legea sistemului public de pensii. Așa că decizia CCR ar putea fi defavorabilă PNL, chiar dacă liberalii vor contesta măsura. În cel mai rău caz se va ajunge la un blocaj politic iar pensionarii vor rămâne mult timp cu ochii în soare.

PARLAMENTARII ȘI-AU MAI DAT NIȘTE FONDURI

S-au găsit însă bani pentru alte proiecte, mai puțin urgente. PSD, care pare că luptă pentru interesele cetățenilor a avut și alte amendamente, în interesul aleșilor de această dată. Unul se referă la majorarea cu 1 miliard de lei a sumelor repartizate UAT-urilor. 5,635 milioane de lei este suma cu care se va suplimenta și bugetului Camerei Deputaţilor. Toți banii vor mege către achiziţionarea de echipamente necesare dotării birourilor parlamentare din teritoriu, la schimbarea legislaturii. Totodată s-a suplimentat cu 67 milioane de lei și bugetului Ministerul Agriculturii, pentru finanţarea Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor. Bani fără număr.

O singură propunere pare să fie însă bine primită de ambele tabere. Adică majorarea din acest an a salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, aşa cum este prevăzut în lege. Nici investitorii și băncile nu au plecat cu mâna goală la rectificare. Asta pentru că în comisii s-a votat și suplimentarea bugetului Ministerului Economiei cu 400 de milioane lei, pentru programul Start-Up Nation. Credeați că au uitat cumva în anul pandemiei social democrații de Biserică? Bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte a primit încă 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. Dumnezeu cu mila. Sau de la noi puțin, de la Dumnezeu mai mult. Așa ar putea spune PSD.

Mai multe informații pe OFF THE RECORD.RO

Continue Reading
To Top