Connect with us
pub

BREAKING NEWS

Vom fi din nou închiși în case. Număr dublu de cazuri de COVID-19 într-o singură zi

Vom fi din nou închiși în case din cauza valului de infectări cu noua tulpină de COVID-19? Autoritățile deja se pregătesc de măsuri ferme împotriva pandemiei care trece la următorul nivel. În doar 24 de ore, numărul de cazuri s-a dublat. S-au raportat astfel 782 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS – CoV – 2. Numai în capitală s-au înregistrat 134 de cazuri noi, potrivit ultimelor informații oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Ministrul sănătății, Ioana Mihailă a făcut astăzi o declarație de presă comună, alături de Raed Arafat. Potrivit ministrului, valul 4 al pandemiei va lovi în luna septembrie când am putea înregistra chiar 4000 de pacienți internați concomitent în spitalele din toată țara. O cifră care dă fiori tuturor medicilor, mai ales că noua tulpină Delta este extrem de agresivă și afectează cel mai mult copiii.

” În scenariul cel mai rău posibil, INSP estimează că putem să ajungem la 4.000 de pacienți spitalizați (…). Ultima raportare de la INSP corectează o raportare anterioară și estimează că vârful s-ar putea să fie la finalul lunii septembrie, dar e o estimare. În scenariul cel mai rău posibil, INSP estimează că putem să ajungem la 4.000 de pacienți spitalizați. Acesta este scenariul cel mai rău posibil”, a precizat Ioana Mihăilă.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a exclus deocamdată eventuale restricții de circulație. Totodată, nu se ia în calcul nici ipoteza unui nou lockdown. Există însă deja excepții locale. Prima localitate din România care a intrat deja în carantină în valul 4 al pandemiei este comuna Mărgău din județul Cluj. Aici rata de infectare a depășit pragul de 5 la mie, ajungând la 5,58 la mia de locuitori. Astfel, în următoarele săptămâni, locuitorii din localitate nu vor mai putea organiza evenimente cum ar fi nunți, botezuri sau spectacole, activități sportive sau evenimente de tip drive-in. Restaurantele și cafenelele vor fi închise atât în interior, cât și la exterior, la fel și barurile, cluburile, discotecile, sălile de jocuri de noroc sau piscinele interioare. După ce vor trece cele 14 zile, situația epidemiologică va fi reevaluată și carantina s-ar putea opri sau prelungi în funcție de necesitate.

OFF THE RECORD urmărește în continuare evoluția pandemiei și vă ține la curent cu deciziile autorităților.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top