Connect with us

BREAKING NEWS

VIDEO- Doliu în folclorul românesc. A murit Petrică Mîțu Stoian. Artistul suferea de complicații post-COVID-19.

COVID-19 a mai făcut o victimă în această seară. Petrică Mîțu Stoian, artistul de muzică populară atât de îndrăgit de milioane de români s-a stins din viață în această seară la secția de terapie intensivă la Spitalul de Urgență Reșița. Interpretul se afla de câteva zile la o clinică din Reșița unde urma un tratament post covid. Potrivit medicilor de la Reșița, acesta a ajuns la urgențe cu stare septică. Conform unor apropiați, în această dimineață, solistului i s-a făcut rău și a cerut ajutorul medicilor după ce a început să tușească cu urme de sânge.

”Starea de sănătate nu e una foarte bună, s-a făcut solicitare la ambulanță pentru tuse cu sânge. Are o fibrilație atrială cronică cu un ritm rapid, este pe anticoagulant. Din nu știu ce motive dozajul cu anticoagulant nu s-a făcut cum trebuie și este supradozat. Este post covid, are o bronhopneumonie post covid și cu stare septica. În momentul de față este la ATI”, a spus medicul Cosmin Librimir, director medical SJU Reșița, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Pentru că nu s-a putut efectua transferul său la Craiova, Petrică Mîțu Stoian a rămas intubat la Reșița unde starea sa s-a agravat. Nu se ști încă exact dacă artistul era vaccinat sau nu împotriva Sars Cov 2.

Potrivit Observator, Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, din județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mițu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a luat numeroase premii.

Din anul 1995, Petrică Mîțu Stoian era angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. Cântecele sale sunt adresate omului de rând, sunt cântece de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormantare, și doine populare transmise din generație în generație. Acum toți cei care l-au iubit, artiști sau fani, sunt în doliu și nu reușesc să înțeleagă cum s-a putut întâmpla așa ceva.

Constantin Enceanu a izbucnit în plâns

„Ce să spun, sunt răvășit. Nu-mi vine să cred că am pierdut unul din cei mai buni prieteni. Joi, în jurul orei 20:30, ne întorceam de la București, el era în Craiova și era foarte aglomerat. Atunci mi-a spus că pleacă, că vrea să se refacă 20 zile la o clinică, dar nu stiam la ce clinică. E unul dintre prietenii mei și a plecat atât de repede. Nu îmi vine să cred, ne sunam mereu, ne ceream părerea.

Nu se poate! A fost dur Dumnezeu în seara asta. Mi-a luat cel mai bun prieten, nu mă pot împăca cu ideea asta. E greu să vă povestesc. În câteva minute, toată prietenia noastră… În seara asta mi s-a întâmplat un lucru ciudat. După ce a intrat în stop cardio-respirator, am sunat un prieten să îl anunț. Chiar atunci am aflat că a murit. Nu se poate!”, a declarat Constantin Enceanu la România TV.

”Sunt șocat, bulversat. Nu vreau să cred, vreau să cred că este o glumă. Petrică a cântat cu mine din ’94, cu o formație de muzică de nunți și evenimente. În 2004 mi-a devenit naș. Era un om impecabil, îmi e greu să vorbesc la timpul trecut despre el.

Era deosebit, un om care voia să fie totul perfect. De asta a ajuns unde a ajuns. Ultima oară am glumit cu el pe Facebook. Îmi zicea să nu îi dau like-uri la o postare în care eu dirijam.”

Aurel Blondea, finul lui Petrică Mîțu Soian citat de Playtech

Continue Reading
Advertisement pub
Advertisement
Advertisement
Advertisement OTR Ad

OPINII

To Top