Connect with us
pub
Vești proaste pentru românii din Mare Britanie

SOCIAL

Vești proaste pentru românii din Marea Britanie. Măsuri fără precedent pentru accesul la muncă.

Vești proaste pentru românii din Marea Britanie. Oficialii britanici au anunţat că din ianuarie 2021 vor lua măsuri drastice care îi vor afecta și pe emigranții din România. Noua politica de imigraţie presupune interzicerea accesului la muncă pe teritoriul Regatului Unit al muncitorilor necalificați sau a celor ce nu cunosc limba engleză, relatează The Guardian.

Autoritățile din Regatul Unit nu vor mai accepta migranţi necalificaţi. Deasemenea, pentru obținerea unui loc de muncă, limba engleză este obligatorie.

Pentru a putea obține permis de muncă în UK, românii vor avea nevoie de o ofertă salarială nu mai mică de 25.600 de lire pe an. Există însă și excepții, în ceea ce privește domeniile cu deficit mare de personal. Asistența medicală are, de exemplu o limită inferioară de 20.480 de lire.

Vizați de modificări sunt și muncitorii în construcții, sau instalatorii care nu mai pot munci dacă nu sunt angajați chiar la sosirea în Marea Britanie.

Una dintre cele mai grele modificări este eliminarea accesului pe teritoriul englezesc cu cartea de identitate. Măsura are ca scop, potrivit ziarelor britanice,descurajarea imigranţilor din alte ţări europene să intre pe baza unor documente de identitate false sau furate..

Vești proaste pentru românii din Marea Britanie care nu au bacalaureatul.Brexit a adus o modificare care afectează zeci de mii de conaționali. Nivelul minim de studii este obligatoriu de la anul pentru toți cei care vor un loc de muncă în regat. Plafonul în privinţa numărului de persoane cu studii superioare va fi abandonat. Numărul persoanelor înalt calificate care vor putea intra în UK fără o ofertă de muncă va fi redus la minim.

Artiștii și sportivii vor putea întra în Marea Britanie

Sunt și modificări în ceea ce privește artiștii, muzicienii sau sportivii. Aceste categorii îşi păstrează dreptul de a intra în UK pentru spectacole, competiţii şi audiţii.  Miercuri, Marea Britanie a anunţat un sistem de puncte în stil australian pentru cei care vor dori să muncească în această ţară – pragul minim este de 70 de puncte, potrivit adevărul.ro

Vezi aici și de ce nu vom avea alegeri anticipate în România.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top