Connect with us
pub

Agricultura

VESTE BUNĂ pentru crescătorii de ovine: Un retailer din Franța vrea să cumpere animale direct de la oierii români!

VESTE BUNĂ pentru crescătorii de ovine din România, anunțată de Ministerul Agriculturii. Companiile străine vor să cumpere oi direct de la crescătorii români, fără intermediar.

George Cățean,  Secretar de Stat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a anunțat că, în luna octombrie, o delegație din Franța se va afla în România pentru a negocia un contract-cadru în ceea ce privește exportul de ovine în carcase.

     Pe data de 3 septembrie a avut loc târgul Agromalin, în Arad. Acolo, în cadrul Conferinței Naționale a Crescătorilor de Ovine și Caprine, cu tema „Zootehnia – Performanță, realizări, strategii, oportunități în sectorul ovin și caprin din România”, oficialul din MADR a luat cuvântul și a anunțat sosirea delegației franceze în perioada imediat următoare, dar și faptul că fermierii români vor avea șansa de a livra direct către export, fără a mai fi nevoie de intermediari:

     „Voi începe cu anunțul unei delegații. În luna octombrie, vom avea o delegație din Franța, formată din reprezentantul unui retailer, precum și din reprezentanții unei asociații de creștere a ovinelor, care vor veni în România în vederea identificării unor parteneri, în ceea ce privește exportul de carcasă de ovină.

       Noutatea acestei delegații și a acestui concept este că dumneavoastră veți fi cei care vând în mod direct carcasa, iar abatorul nu va fi doar prestatorul de serviciu. Ce înseamnă asta? Nu abatorul va cumpăra cu X lei mielul de la dumneavoastră și-l va vinde cu Y lei către Franța, ci dumneavoastră îl veți putea vinde, în mod direct.”, a declarat George Cățean, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top