Connect with us
pub

SOCIAL

Vânzările de flori bat record după record. Românii dăruiesc mai multe flori de la an la an.

Vânzările de flori bat record după record în ultimii 5 ani. Afacerile cu flori au crescut considerabil în ultimii cinci ani. Cifra de afaceri a domeniului a ajuns la 330 milioane de lei în 2018. Astfel, business-urile din domeniul floral din România și-au dublat cifra de afaceri în ultimii cinci ani și vor continua să crească și în 2020, cu aproximativ 15%, până la 450 milioane de lei, potrivit estimărilor unei firme de consultanţă citate de Start Up Cafe. Cu toate acestea, nu toate sunt afaceri înfloritoare: din totalul celor peste 830 de companii existente la finalul lui 2018, 387 au înregistrat profit373 au avut pierderi, iar restul au avut un rezultat nul în 2018. 

Florile nu sunt doar frumoase, ci pot fi și profitabile. Business-urile din domeniul floral au căpătat avânt în ultimii ani și nu putem să nu remarcăm faptul că peste 90% din antreprenorii din domeniu sunt români. Creativitatea acestora și pasiunea pentru aranjamente florale cu siguranță că și-au spus cuvântul, însă, pentru ca piața locală să înflorească și mai mult, este nevoie de o strategie clară și de investiții susținute și în ceea ce privește cultivarea florilor. Momentan, creșterea acestui sector a venit doar din consum, însă cu siguranță că poate veni și din producție dacă vor exista inițiative în acest sens.“

a declarat Roxana PopescuManaging Director al KeysFin.

Vânzările de flori bat record după record și asta se vede. Numărul florăriilor deschise în ultimii 5 ani a crescut . Acestea sunt cu 36% mai multe decât în 2014, ajungând la 830 la finele anului 2018.

Top județe la numărul de vânzări de flori

Pe primul loc la vânzări este Bucureștiul, cu o cifră de afaceri de 113 milioane de lei. Capitala este urmată de Bistrița Năsăud și județul Ilfov.

Obișnuința românilor de a găsi totul la un click distanță se regăsește și în cazul business-urilor florale. Potrivit Start Up Cafe, în 2019 existau aproximativ 150 de magazine online de flori. Cele mai ocupate luni pentru acestea sunt lunile februarie, martie și decembrie. Sărbătorile locale, precum 1 martie sau Dragobetele, dar și cele internaționale, precum Valentine’s Day sau 8 martie, contribuie semnificativ la veniturile comercianților. În ceea ce privește avantajele competitive, majoritatea magazinelor online se întrec în a oferi durate mici de livrare a florilor. Astfel, buchetul poate ajunge la destinație chiar și într- o oră sau două.

Vezi și ce cadouri preferă românii de Valentine’s day.

Continue Reading
Advertisement pub
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Cele mai amuzante mesaje virale de Valentine's Day. Dana Budeanu lovește din nou. - Off the record

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top