" > Vaccin românesc împotriva COVID-19 - Off the record
Connect with us

ȘTIRI ROMÂNIA

Vaccin românesc împotriva COVID-19. Serul a intrat în testare iar chinezii vor neapărat formula

Vaccin românesc împotriva COVID-19 creat la Timișoara a intrat deja în testare, anunță Realitatea de București.

Astăzi, majoritatea publicațiilor din România au scris despre o mare descoperire care reașează România pe harta științei. Vaccinul care ar putea stopa infecțiile cu noul coronavirus a intrat în testare de astăzi. Uluitor este faptul că rețeta este dezvoltată de un grup de cercetători Români.

„O zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele”, scriu producătorii din Timișoara pe pagina de Facebook. Anunțul este însoțit de hashtagurile #Vaccine, #Romania, #Covid19Vaccine

Românii care au realizat vaccinul ar putea obține un premiu Nobel în cazul în care proiectul se va dovedi un succes. Tocmai ieri a fost terminată sinteza vaccinului, iar de astăzi au început testele. Doar că suntem încă destul de departe de salvare.

Vaccinul este, momentan, doar pentru testare în laborator ceea ce înseamnă că nu va putea fi testat pe oameni până când nu sunt primite toate certificările medicale.

Duminică, cercetătorii români de la OncoGen anunțau că articolul care descrie tehnologia de producerea a unui vaccin împotriva Covid-19 a fost publicat pe site-ul propriu la sfârșitul lunii ianuarie, iar în reviste de specialitate era deja disponibil încă din 8 februarie. Oamenii de știință români acuză că, pe 3 Martie, un grup de cercetători chinezi au publicat un articol aproape identic și și-au însușit formulele românești. anunță Realitatea de București.

„Ceea ce nu v-am spus este că în data de 4 Februarie am fost contactați de Ambasada Chinei în România cu rugămintea de a colabora cu cercetătorii chinezi la punerea în practică a acestei tehnologii. Noi am fost de acord și avem corespondență pentru a dovedi acest lucru. Dar nu am fost de acord ca ei să își însușească rezultatele muncii noastre și apoi să adauge «All Rights Reserved»”, declară cercetătorii români.

Până în prezent, patru români au obținut premiul Nobel în istoria prestigioaselor premii

Ștefan Hell, fizician german de origine română, născut la Arad a fost vândut de Ceaușescu când avea 15 ani, potrivit documentelor din arhiva CNSAS. În 2014, împreună cu Eric Betzig, şi William E. Moerner este nominalizat la premiul Nobel pentru „dezvoltarea microscopiei fluorescente”.

Jurnalistul și eseistul Elie Wiesel a câștigat premiul Nobel în 1986. Atunci, Comitetul Norvegian pentru Premiul Nobel l-a numit pe eseistul român stabilit în Statele Unite ale Americii drept „mesager pentru umanitate”. Numele lui Elie Wiesel este un reper pentru comunitatea evreiască din România.

De departe, cel mai cunoscut laureat român al premiului Nobel este George Emil Palade. El a fost nominalizat la premiul Nobel pentru „descoperiri fundamentale (de pionierat) în domeniul unei serii esențiale de structuri supracomplexe, cu înaltă organizare, prezente în toate celulele vii”.

„Încă din primii ani de studenție am manifestat un interes crescut pentru ştiinţele biomedicale, ascultându-i şi vorbind cu Francisc Rainer şi Andre Boivin, profesori de anatomie şi biochimie. Ca urmare, am început să lucrez ca asistent la laboratorul de anatomie, în timp ce eram student”, povestea George Emil Palade în autobiografia pe care acesta a scris-o în 1974, cu ocazia decernării premiului Nobel pentru Medicină. La 12 martie 1986, preşedintele Statelor Unite de la acea dată, Ronald Reagan i-a conferit Medalia Naţională pentru Ştiinţă pentru „descoperirea fundamentală”.

Scriitoarea germană de origine română Herta Müler a fost nominalizată și ea la premiul Nobel în 2009 pentru literatură pentru pentru „densitatea poeziei și sinceritatea prozei cu care a descris plastic universul dezrădăcinaților”.

Vezi ce anunț important a dat Europol cu privire la mafia medicamentelor.

Continue Reading
To Top