Connect with us
pub

SOCIAL

Urșii atacă din cauza vremii. Român, pe cale să fie mâncat în propria casă.

Urșii atacă din cauza vremii

Urșii atacă din cauza vremii și fac mari ravagii în mai multe localități din țară. Vremea deosebit de caldă și lipsa hrănii face ca urșii să fie tot mai agresivi. A simțit-o pe pielea lui un localnic din comuna vrânceană Vintileasca.

Urs brun

Trestianu Gheorghe, din satul Tănăsari, comuna Vintileasca, s-a trezit cu un urs imens care încerca să îi între în casă în timp ce bărbatul dormea. Animalul avea inițial drept țintă grajdul în care se aflau oile din gospodărie. Văzând că nu poate rupe ușa adăpostului de animale, ursul a reușit să pătrundă în bucătăria de vară după ce a rupt izolația construcției și aproape că a intrat în casă peste bărbat. Salvarea a venit din partea câinilor de pază pe care omul îi avea în curte dar și din partea celor din vecini care au reușit să încolțească sălbăticiunea.

De foame, ursul nu a fugit în pădure, ci în ograda altui gospodar din sat unde a ucis 4 oi.

„Situația începe să fie din ce în ce mai dramatică, deoarece urșii care au dat năvală în comuna noastră de ceva vreme, acum au început să atace și oamenii. La Trestianu Gheorghe, ursul a sărit în curte să-i omoare oile și să le mănânce. Norocul lui a fost că oile erau toate în grajd, iar construcția era destul de solidă. Dacă oile au scăpat, cât pe ce era să o pățească tocmai el. Ursul a tăbărât bucătăria de vară, a rupt polistirenul și aproape că era să intre în casă peste bătrân. Câinii lui și ai vecinilor au început să latre și l-au salvat din ghearele ursului, pe care l-au alungat, câteva case mai încolo. Următorul atac, a fost în gospodăria lui Negru Gheorghe, acolo unde a reușit să rupă tot în cale și să-i omoare 4 oi“ a declarat  Tudorel Vîlcociu, viceprimarul comunei Vintileasca pentru Monitorul de Vrancea.

Monitorul de Vrancea

Nu este singura dată când urșii au atacat. Urșii atacă din cauza vremii care prezintă caracteristici atipice pentru această perioadă a anului.

Atacul de seara trecută nu este singular în comunele din Vrancea. Și în alte sate apropiate, urșii au făcut ravagii în ultimele zile printre animalele oamenilor care caută disperați ajutor.

„Toate satele din Vintileasca sunt terorizate de urși. Am anunțat paznicii de vânătoare, am anunțat Garda Forestieră, Agenția de Protecție a Mediului, au venit, au făcut constatări și o să dea despăgubiri. Vor fi despăgubiți doar cei care au putut dovedi cu cadavrele oilor. Am făcut din nou o adresă către Prefectură prin care le-am comunicat că nu mai putem rezista în felul acesta aici!“ a adăugat viceprimarul Tudorel Vîlcociu.

Monitorul de Vrancea

Urșii nu se mai tem acum de nimic și odată cu lăsarea serii dau buzna în localități și vânează tot ce le stă în cale. O salvare ar putea veni din partea reprezentanților Asociației de Vânătoare „Valea Râmnicului“, cei care gestionează fondul de vânătoare din zona localității Vintileasca. Doar că aceștia nu pot împușca animalele sălbatice fără un acord. Astfe că se rezumă doar la a le goni în pădure și a le hrăni acolo. Mai mult, instituțiile responsabile în luarea deciziilor cu privire la realocarea sau împușcarea urșilor care fac dezastru în comuna Vintileasca sunt Instituția Prefecturii și Ministerul Mediului. Până la acest moment, deși au fost semnalate nenumărate situații, concret nu s-a luat nicio măsură.

Continue Reading
Advertisement pub
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top