" > Unul dintre cele mai valoroase filme din 2020, lansat în ciuda pandemiei
Connect with us

EVENIMENT

Unul dintre cele mai valoroase filme ale anului se lansează cu cinematografele închise. Corpus Christi, a fost nominalizat la premiile Oscar 2020.

Unul dintre cele mai valoroase filme din 2020 se lansează cu cinematografele închise. Este vorba despre unul dintre cele mai importante filme europene ale anului, Corpus Christi. Pelicula se va lansa în România în ciuda închiderii cinematografelor din București. 


Decizia închiderii cinematografelor în București a venit ca o mare lovitură pentru distribuitori, exploatanți și public. S-a luat fără nici o argumentare care să dovedească cazuri înregistrate în aceste spații și fără nici o consultare a operatorilor din domeniu. A fost anunțată de astăzi pe mâine, fără nici un fel de măsuri de spirjin al celor direct afectați. Cinematografele și teatrele sunt spațiile în care distanțarea socială, purtarea măștii și dezinfectarea celor prezenți sunt cel mai ușor de controlat și respectat, iar operatorii sălilor se achită exemplar de asta. Motiv pentru care nici nu a fost depistat vreun focar. Am decis să lansăm totuși filmul în orașele în care acest lucru este posibil, dând ocazia spectatorilor să aibă acces la cultură.”, au anunțat reprezentanții Bad Unicorn.


Corpus Christi  este un film inspirat din fapte reale, nominalizat la Oscar. Pelicula a câștigat până în prezent 10 premii la Polish Film Awards. Peste 2 milioane de spectatori în Polonia au urmărit fascinanta poveste. Filmul urmărește transformare a unui tânăr care vrea să devină preot în ciuda cazierului său, și care preia accidental o parohie. 

„Corpus Christi” a mai câştigat două premii și la Festivalul de Film de la Veneţia în 2019. Producția europeană va rula în peste 20 de cinematografe din 20 de oraşe din România din 9 octombrie. 
Informații constant pe Off the Record.ro.

Continue Reading
To Top