Connect with us
pub

EVENIMENT

Un polițist a refuzat o mită de 1.000 de euro de la un șofer prins beat la volan. Vezi cum a reacționat și ai grijă să nu faci la fel.

Un polițist a refuzat o mită de 1.000 de euro pe care un șofer prins băut la volan a încercat să -i dea pentru a-i cumpăra tăcerea și indulgența.

Agentul de poliție a semnalat faptul că, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-a oprit în trafic pe conducătorul unui autoturism care mirosea puternic a alcool. L-a supus pe bărbat testării cu aparatul etilotest, iar acesta a fost prins cu o alcoolemie de 1.14 la mie alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, șoferul în cauză a fost condus la Secția UPU a Spitalulului Județean de Urgență Bacău. Aici i-au fost recoltate probe biologice care au scos la iveală faptul că a consumat alcool în exces. Conducătorul autoturismului a insistat și a promis polițistului suma de 1.000 de euro. Totul pentru a scăpa de consecințele legale.

Cu toate că agentul de poliție a refuzat categoric oferta, șoferul a insistat în demersul său. Pentru că nu a tolerat tentaiva de mituire, polițistul a sesizat Direcția Generală Anticorupție.

Echipa operativă constitută la nivel D.G.A. – S.J.A. Bacău a constatat infracțiunea flagrantă când inculpatul i-a oferit agentului de poliție suma de 1.000 de euro în scopul menționat. Documentele întocmite și denunțul polițistului au fost înaintate de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Șoferul mai fusese condamnat pentru conducere sub influența alcoolului

În prezent cercetările sunt continuate de către procurorul de caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită. Bărbatul care a încercat astfel să-și cumpere nevinovăția a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Conducătorul autoturismului primise anterior o condamnare, cu amânarea aplicării pedepsei, tot pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. În prezent se afla încăîn termenul de încercare de 2 ani ce expiră în data de 10.12.2021.

Mare atenție așadar cum încercați să scăpați de mâna lungă a legii. Este de apreciat în acest caz hotărârea polițistului de a scoate de pe drumurile publice un șofer cu o astfel de atitudine periculoasă deși suma putea fi tentantă.

Off the Record recomandă mai multă responsabilitate când vine vorba de circulația pe drumurile publice.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top