Connect with us

BREAKING NEWS

Un om de știință rus și-a injectat o bacterie veche de 3,5 milioane de ani. Bacteria se ar fi secretul vieții veșnice. Ce a urmat e fabulos

Dr. Anatoli Brouchkov, un om de știință rus, a devenit celebru în urmă cu câțiva ani pentru că și-a injectat o bacterie veche de 3,5 milioane de ani. O bacterie care era încă vie. Numită Bacillus F, aceasta a fost extrasă dintr-o mostră de permafrost din Muntele Mammoth din regiunea nord-siberiană Yakutsk în 2009, titrează știridinlume.ro

Dr. Brouchkov a constatat că bacteria era veche de 3,5 milioane de ani și chiar a prosperat în aceste condiții. Studiile efectuate asupra bacteriei au arătat că aceasta avea un efect pozitiv asupra șoarecilor, muștelor de fructe și culturilor. Se pare că aceasta a făcut ca tot ce se afla în jurul ei să trăiască mai mult. Șoarecii au trăit mai mult, culturile au crescut mai repede și au fost mai rezistente la înghețul din regiunea siberiană.

Chimistul Anatoli Brouchkov spune că a dobândit abilități supraomenești de când și-a administrat o doză din bacteriile vechi de 3,5 milioane de ani. În 2015 declara că nu a mai răcit de 2 ani.

Organismele microscopice, care au fost descoperite în permafrostul siberian, și-au început viața cu un milion de ani înainte ca primele ființe umane să evolueze. 

Unii oameni de știință cred că acestea au capacitatea de a regenera celulele și ele ar putea fi cheia pentru o serie de remedii miraculoase, inclusiv pentru moartea însăși. 

Dr. Brouchkov, șeful Departamentului de Geocriologie de la Universitatea de Stat din Moscova, s-a injectat pentru prima dată cu bacteria în anul 2013.

„După experimente de succes pe șoareci și muștele fructelor, m-am gândit că ar fi interesant să încerc cultura bacteriană inactivată. Dacă putem găsi modul în care bacteriile rămân în viață, probabil că am fi capabili să găsim un instrument care să ne extindă propria viață”, a spus Anatoli Brouchkov.

Ceea ce este cel mai interesant este că profesorul nu a mai fost văzut și nu a mai apărut în presă de multă vreme. Dacă încă mai trăiește, acesta ar trebui să aibă 64 de ani. Nimeni nu știe încă dacă studiile privind bacteria minune au continuat și ce rezultate au dat. CU siguranță, această bacterie nu este însă singura pe care se fac astfel de studii.

De exemplu, CDC a analizat un virus preistoric gigantic (este observabil cu un microscop obișnuit) recuperat din permafrost într-un laborator secret în luna septembrie. Anul trecut, cercetătorii de la Academia Rusă de Științe au secvențiat genomul unei plasmide rezistente la medicamente izolate din bacterii găsite în permafrost. Astfel de virusuri antice sunt extrem de complexe, cu sute și sute de gene care codifică proteine. Pe scurt, sunt multe lucruri pe care nu le știm încă despre ele.

Continue Reading
Advertisement pub
Advertisement
Advertisement
Advertisement OTR Ad

OPINII

To Top