" > Un deputat PNL şi primarul din Deva - confirmaţi pozitiv - Off the record
Connect with us

BREAKING NEWS

Un deputat PNL şi primarul din Deva – confirmaţi pozitiv

Un deputat PNL şi primarul din Deva au fost confirmați cu coronavirus. Este vorba despre deputatul PNL Lucian Heiuş și primarul Devei, Florin Oancea. Deasemenea şi administratorul public al municipiului, Adrian David Nicolae, a fost confirmat pozitiv la testul coronavirus, informează Grupul de Comunicare Strategică al MAI.

    Potrivit sursei citate, toţi trei se află în izolare la domiciliu. Aceştia au participat la reuniunea BPN al PNL la care a fost prezent şi senatorul Vergil Chiţac, testat de asemenea pozitiv, dar nu au fost prezenţi şi la reuniunea Biroului Executiv al PNL de vineri.

    ***

    Odată cu depistarea şi confirmarea celui de-al 101-lea caz de coronavirus, România intră în scenariul al treilea de combatere a virusului COVID-19.

    Conform Ministerului Afacerilor Interne, în estimarea iniţială, intrarea în scenariul al 3-lea presupunea ‘transmiterea susţinută pe scară largă, cu creşterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101 – 2.000 de cazuri)’.

    Însă, în cursul zilei de sâmbătă, MAI a precizat că o parte din măsurile prevăzute pentru scenariul 3 au fost deja adoptate, iar la acest moment, autorităţile nu au confirmarea faptului că există o ‘transmitere susţinută pe scară largă’ a noului coronavirus.

    ‘Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcţiilor de Sănătate Publică desfăşoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacţilor persoanelor confirmate pozitiv. Totodată, menţionăm faptul că, faţă de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus’, a subliniat MAI într-o postare pe pagina de Facebook.

    Conform MAI, măsurile deja adoptate care fac parte din scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în scenariul 3, sunt:
    * măsuri de distanţare socială, limitarea contactului dintre persoane
    * limitarea activităţilor colective
    * punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
    * raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
    * implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităţilor sanitare

    În CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate şi/ sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus (COVID-19), precizează MAI.

Zeci de dosare penale au fost deschise față de cei care au încălcat reguliele carantinei.

Continue Reading
To Top