" > Un bebeluș mai mic de un an a murit din cauza COVID-19 - Off the record
Connect with us

BREAKING NEWS

Un bebeluș mai mic de un an a murit din cauza COVID-19. Copilul nu suferea de nicio altă afecțiune preexistentă

Singurul precedent de bebeluș decedat sub vârsta de un an este cel al unui copil în China care suferea deja și de alte boli.

Un bebeluș mai mic de un an a murit din cauza COVID-19 în Chicago, SUA. Acesta este primul copil de mai puțin de un an care nu a avut patologii anterioare și a murit din cauza coronavirusului, anunță publicația spaniolă Antena 3.

Photo by Hanna Pedroza on Unsplash

„Nu am avut niciodată până acum un deces legat de Covid-19 la un bebeluș”, a explicat directorul Departamentului de Sănătate Publică din Illinois, Ngozi Ezike.

” Trebuie să facem tot ce putem pentru a evita răspândirea acestui virus mortal . Dacă nu pentru a ne proteja pe noi înșine, cel puțin pentru a-i proteja pe cei din jurul nostru”, a spus Ezike.

Un bebeluș mai mic de un an a murit și în China

Există doar un singur precedent al morții unei minore de un an. Cazul a avut loc în China, însă a fost vorba despre o victima care prezenta o patologie anterioară.

Statele Unite sunt în acest moment pe primul loc în lume în ceea ce privește numărul de persoane infectate cu noul coronavirus. 120,529 de persoane au fost confirmate la ultimul bilanț prezentat de autorități. Dintre acestea, 16,403 sunt cazuri confirmate doar în ultimele 24 de ore. Numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 în SUA a ajuns la 2,008 , dintre care 312 doar sâmbătă. 3,229 de americani au scăpat însă de boală. Chiar dacă este în creștere, numărul deceselor este încă departe de cel din Italia. Numărul morților din peninsulă a trecut astăzi de 10 000.

Vezi câte persoane au murit în România din cauza coronavirusului.

Continue Reading
To Top