Connect with us
pub

SOCIAL

Tratamente dentare fără durere și stress- ultima postare pe Facebook a clinicii din Pitești.

Tratamente dentare fără durere și stress. Asta i s-a promis și familiei micuțului care a murit din cauza unei banale anestezii. Colegiul Medicilor Stomatologi din România s-a autosesizat în cazul morții copilului de 4 ani. Băiețelul, internat în comă la Spitalul „Grigore alexandrescu” din Capitală a murit miercuri seară.

„În cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România poate fi angajată exclusiv răspunderea disciplinară a membrilor săi, medicul stomatolog răspunzând disciplinar pentru nerespectarea legilor și regulamentelor profesiei de medic stomatolog, /../. Subliniem că răspunderea disciplinară a medicului stomatolog nu exclude nici răspunderea civilă, penală, administrativă sau materială a acestuia”, potrivit CMSR.

Totodată, Colegiul Colegiul Medicilor Stomatologi din România a transmis printr-un comunicat și condoleanțe familiei copilului.

Chiar dacă i s-au promis tratamente dentare fără durere și stress, micuțul a intrat în comă pentru că era alergic la substanțele din anestezicul folosit, însă nici părinții nu cunoșteau acest aspect.

Inspectorii sanitari au interzis activitatea de anestezie-analgosedare pentru toate cele cinci cabinete medicale din clinica medicală, care își desfășurau activitatea în Pitești. Clinica în care a fost sedat copilul de 4 ani și 8 ani nu avea o avea o autorizație de funcționare. De aceea, în momentul în care s-au efectuat procedurile de resuscitare, acest lucru s-ar putea traduce prin malpraxis. Stomatologului care a efectuat anestezia cel mai probabil îi va fi ridicată și autorizația de a mai practica această meserie. Totodată, în cadrul anchetei aflate în plină desfășurare, acesta a declarat că a anesteziat peste 400 de pacienți, copii, fără a întâlni vreodată probleme de acest tip. Clinica a primit și o amendă contravențională de 20.000 de lei.

„Este evident că anestezia generală nu se poate practica decât în condițiile prevăzute legal, nu poți administra medicamente în acest fel. Dar așteptăm concluziile. (…) Substanța se folosește exclusiv intraspitalicesc, nu putem folosi într-un cabinet stomatologic fără sistem de monitorizare, fără toate circuitele substanțe de acest tip”, a spus ministrul demis al Sănătății, potrivit Mediafax.

Continue Reading
Advertisement pub
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top