" > SUCEAVA INTRĂ ÎN CARANTINĂ TOTALĂ ȘTIRI ROMÂNIA - Off the record
Connect with us

ȘTIRI ROMÂNIA

SUCEAVA INTRĂ ÎN CARANTINĂ TOTALĂ. OFICIAL SUNTEM ÎN SCENARIUL 4. ÎNCEPE BĂTĂLIA FINALĂ

SUCEAVA INTRĂ ÎN CARANTINĂ TOTALĂ ALĂTURI DE ALTE 8 LOCALITĂȚI ÎNVECINATE

” Este o situație complexă care trebuie analizată. Evoluția cazurilor din Suceava, densitatea, analiza făcută cu specialiștii și toți care ne desfășurăm activitatea zi si noaptea împreună cu toți factorii implicați care pun umărul la rezolvarea problemei au făcut ca în această seara sa luam o decizie -Ordonanta 6.” a declarat luni seara ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Noua ordonanță militară prevede, printre altele, instituirea măsurii de carantină totală în Suceava plus 8 comune din zona limitrofă.

Art 2 Se instituie pe perioada stării de urgență o zonă de protecție în jurul zonei carantinate.
Art 3 În zona carantinată este permisă intrarea și ieșirea pentru transportul de mărfuri și persoanele care nu locuiesc dar desfășoară activități economice în zonă.
Art 4 Ministerul transporturilor sau transportul feroviar nu vor comercializa bilete pentru transportul persoanelor în zona carantinată.

Aplicarea măsurilor de verificare si control intră în competența organelor MAI și MAPN.

Accesul pe aeroportul din Suceava doar pentru zboruri cu aeronave de stat, servici medicale de urgență etc.

Consiliul județean plus primarii din zona de carantinare vor lua măsuri de a functiona serviciile de protecție și asistență profesională, servicii de utilități publice, aprovizionare alimente persoane neajutorate

Suntem oficial în scenariul 4 al pandemiei de coronavirus în România.

Prima ordonanță emisă astăzi este Ordonanța militară numărul 5. Ea prevede suspendarea zborurilor este prelungită și în ceea ce privește Spania. Cei care nu respectă carantină suporta cheltuielile si răspund penal pentru încălcarea legii.

Situatia din țară
Luni, la ora 20 România înregistra 2109 cazuri și 65 decese. Doar în Suceava sunt în acest moment 593 cazuri de infecție cu coronavirus confirmate.

Luni au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul coronavirus. Toate cele 13 persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani au fost internate în Spitalul Judetean de Urgență Suceava, în mai multe secții, după cum urmează, nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie. Decesele au fost înregistrate în perioada 22 – 29 martie 2020. Data confirmării rezultatelor pozitive  către INSP este 30 martie 2020, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Continue Reading
To Top