" > Strigăt de ajutor al românilor din nordul Italiei - Off the record
Connect with us

ȘTIRI ROMÂNIA

Strigăt de ajutor al românilor din nordul Italiei

Strigăt de ajutor al românilor din Italia.

Gabriela Colceru, o româncă stabilită în Arese, lângă Milano, şi care se află acum în zona Como din provincia Lombardia, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că se teme că nu o să mai aibă cu ce să se întoarcă acasă.

“Situaţia e dramatică în Lombardia, toate trenurile au fost luate cu asalt de către persoanele care au hotărât că se vor întoarce în locurile de origine, de frică că vor sta închişi în casă şi că nu vor avea acces să se ducă la muncă. Au hotărât toţi să ia trenul azi -noapte şi să se întoarcă în zone de origine. Din păcate, noi ne aflăm într-o situaţie fără precedent pentru că nu ştim nici măcar ce se întâmplă. Primarii din localitatea unde noi locuim, care se află tot în provincia Lombardia, ne sfătuiesc să mergem cât mai repede acasă pentru că vor fi puse filtre între oraşe, Poliţia nu va lăsa pe nimeni să intre şi să iasă fără un motiv bine justificat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriela Colceru.

Românca a mai povestit că oamenii sunt sfătuiţi să nu meargă la spitale.

“Suntem sfătuiţi să nu mergem la spitale, dacă avem probleme, urgenţele vor fi gestionate doar de ambulanţe”, a completat Gabriela Colceru.

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunţat sâmbătă noaptea că se impune carantină pentru tot nordul Italiei.Astfel, cel puţin 16 milioane de persoane sunt acum blocate în regiunea Lombardia.

Guvernul italian a ordonat recent intrarea în carantină a peste 15 milioane de oameni şi închiderea cinematografelor în întreaga ţară. Premierul italian Giuseppe Conti a anunţat noile măsuri într-o conferinţă de presă la primele ore ale zilei de duminică şi a precizat că ele vor începe să fie puse în aplicare ”în orele care vor urma”. Conte a explicat că ‘nu va exista o interdicţie absolută asupra circulaţiei în zonele vizate, dar oamenilor care fac deplasări li se va cere să şi le justifice pe baza unor criterii speciale. Mobilitatea va fi redusă’.

Pentru a evita deplasările cu caracter profesional, companiile – publice şi private – sunt invitate să-şi trimită personalul în concediu.

Vezi ce măsuri s-au luat pentru școlile din România.

Continue Reading
To Top