Connect with us
pub

BREAKING NEWS

BREAKING NEWS.Sorina Pintea, prinsă în flagrant de DNA. Ar fi luat mită.

Știre în curs de actualizare.

Sorina Pintea, ar fi fost prinsă în flagrant de procurorii DNA în biroul ei de la spitalul județean Baia Mare. Pintea urmează să fie prezentată judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Procurorii fac cercetări într-un dosar în care ar fi acuzată de luare de mită. Pintea ar fi cerut 120 000 de euro pentru a facilita câștigarea unor contracte privind achiziția unor echipamente medicale de către o firmă care se înscrisese la licitațiile publice. Potrivit Libertatea, două anunțuri de pe SICAP (Serviciul Electronic de achiziții publice) însumează 27,4 milioane de lei, aproximativ 5,6 milioane de euro și privesc achiziția de dezinfectanți.
DNA a organizat un flagrant. Vineri seara au avut loc percheziții la biroul Sorinei Pintea de la spitalul județean de urgență din Baia Mare. Pintea urmează să ajungă la sediul central DNA- București, sâmbătă dimineața. Potrivit Realitatea Plus, surse din apropierea fostului ministru spun că ar fi vorba despre echipamente medicale folosite în prevenirea răspândirii coronavirusului.

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 cazul de luare de mită în care este implicată Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății. Gazetarul spune că acum este cazul nu de coronavirus și de coruptovirus, care „ ucide mai eficient și decât cancerul”. CTP pune și o întrebare rectorică: „Dacă acum ia o șpagă de dimensiunea asta, la spitalul unde este director, cât a fost ministru cam cu ce cifre s-a jucat?”

Sursa foto- Playtech.ro

Sorina Pintea a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD. În data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din funcția de senator, alegând să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. A fost ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.

Vezi câți români au coronavirusul azi, 28.02.2020

Continue Reading
Advertisement pub
To Top