Connect with us

ȘTIRI ROMÂNIA

Shuai Peng, dispărută din nou! Uniunea Europeană a luat atitudine. Cererea oficială transmisă Chinei


  • WTA Adelaide: Paula Badosa – Victoria Azarenka, marți 12:00, Digi Sport 3

  • WTA Melbourne: Sorana Cîrstea – Varvara Gracheva, marți 10:00, Digi Sport 2

În ciuda faptului că guvernul din China a publicat mai multe imagini cu Shuai Peng și sportiva a acordat un interviu reprezentanților Comitetului Olimpic Internațional în care a asigurat că este bine, situația jucătoarei asiatice rămâne neclară. Uniunea Europeană s-a implicat în acest caz și a făcut o cerere către oficialii chinezi pentru a prezenta dovezi irefutabile cu faptul că Peng este în siguranță.

Galerie Foto

Uniunea Europeană îi cere Chinei să prezinte dovezi clare cu situația lui Shuai Peng

După discuția cu CIO, care a avut loc în urmă cu mai mult de o săptămână, chinezoiaca a dispărut din nou din spațiul public. Într-un comunicat oficial, Parlamentul European i-a cerut Chinei să prezinte exact situația în care se află Shuai Peng, dat fiind faptul că ”aparițiile recente nu ridică semnele de întrebare asupra siguranței și libertățiii sale”. În plus, UE vrea demararea unei anchete transparente în urma acuzațiilor de agresiune sexuală pe care le-a lansat sportiva, în urma cărora a început întreg scandalul.

”UE se alătură demersurilor internaționale, inclusiv ale sportivilor profesioniști, pentru a se asigura că Peng este liberă și nu se află sub amenințare. UE se opune ferm practicilor de dispariție forțată și detenție arbitrară și cere Chinei să se supună drepturilor omului prevăzute de legile naționale și internaționale, scrie în comunicatul UE”, potrivit politico.eu.

Înainte să fie dată dispărută, Shuai Peng l-a acuzat de agresiune sexuală pe fostul vicepremier chinez

Într-o postare lungă pe o rețea de socializare, Shuai Peng l-a acuzat pe Zhang Gaoli, în vârstă de 75 de ani, că a forțat-o să întrețină relații sexuale cu el, în 2018, anul în care Zhang Gaoli s-a retras din viața politică.

Shuai Peng a povestit că a fost invitată la o cină alături de Zhang Gaoli și de soția acestuia. În acea seară, jucătoarea de tenis ar fi fost agresată sexual.

“În acea seară nu am fost de acord și am început să plâng. Știu că nu pot să povestesc totul clar și că n-are niciun rost să povestesc acum, dar tot vreau să zic acest lucru. Am fost foarte speriată atunci, nu știam ce se va întâmpla”, a spus Shuai Peng, potrivit Washington Post.

  • Shuai Peng a fost prima jucătoare din China care a ocupat locul 1 în clasamentul mondial WTA, la dublu, în 2014. A câștigat titlul la Wimbledon (2013) și la Roland Garros (2014), alături de Su-Wei Hsieh.

Etichete: china , shuai peng , parlamentul european , shuai peng disparuta Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source

Continue Reading
Advertisement pub
Advertisement
Advertisement
Advertisement OTR Ad

OPINII

To Top