Connect with us
pub

ȘTIRI ROMÂNIA

Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana, o mare sărbătoare a creștinătății! Află care sunt obiceiurile și superstițiile pentru această zi!

Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana sunt sărbătoriți astăzi.

În fiecare an, 9 septembrie, creștinii ortodoxi îi sărbătoresc pe Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana, părinții Fecioarei Maria. Aceasta este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox și, bineînțeles, de această zi sunt legate multe tradiții și superstiții.

     Povestea acestor sfinți este una bine-cunoscută printre creștini.  Ioachim și Ana au fost părinții Fecioarei Maria, după ce s-au rugat și au postit multa vreme, pentru a avea un copil, iar când Maica Domnului era mică, au lăsat-o la Templu, în semn de mulțumire față de Dumnezeu, pentru că le-au fost ascultate rugăciunile.

    După ce și-au încredințat fiica Templului, Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana și-au dedicat restul zilelor rugăciunii și postului, făcând mult bine oamenilor aflați în nevoie, pentru a împlini cuvântul Domnului.

    În istoria bisericească, datorită faptelor sale, Sfânta Ana a rămas drept ocrotitoarea copiilor și a familiei. Credincioșii o cheamă în ajutor, prin rugăciune, mai ales atunci când nu pot avea copii sau când familia le este pusă la grea încercare.

Tradiții, obiceiuri și superstiții:

     În această zi, femeilor le este interzis să spele de mână, fiind o faptă considerată drept lipsă de respect față de Sfânta Ana. În popor se spune că cele care încalcă această regulă, sărăcesc.

     Astăzi, femeile însărcinate sunt sfătuite să calce pragul bisericii, pentru a avea o sarcină ușoară.

     O altă docmă populară spune că, dacă esti copil, azi nu ai voie să-ți superi părinții, iar dacă ești părinte, azi nu ai voie să-ți superi copilul, altfel, Sfânta Ana se va supăra.

     De asemenea, muncile câmpului sau orice are legătură cu treburile gospodărești sunt strict interzise, în această zi. Cei care nu vor respecta acest lucru, spune tradiția, vor fi pedepsiți cu somnul lung al morții.

Află mai multe informații pe Off The Record.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top