Connect with us
pub
foto Adevărul.ro

ȘTIRI ROMÂNIA

Senatul a respins OUG privind alegerile anticipate

Ordonanța de urgență care reglementa organizarea alegerilor parlamentare anticipate de anul acesta a fost respinsă, miercuri, în plenul Senatului. Actul normativ a fost repinsă, marți și în Comisia Juridică a Senatului.

Legea va ajunge acum la Camera Deputaților în calitate de for decizional.

Ludovic Orban se temea zielele trecute că alegerile anticipate nu vor putea fi organizate în termenul de 90 de zile impus de Constituţie pentru organizarea alegerilor din momentul în care preşedintele dizolvă Legislativul.Premierul adăuga că avizul negativ dat în Comisia juridică din Senat arată „lipsă de raţiune”.

„Există o procedură de dezbatere şi adoptare. Deocamdată este Comisia juridică de la Senat, ştim foarte clar că la Senat există un grup ultras al PSD, care nu mai are nicio urmă de raţiune şi de bun-simţ, care dă votul orbeşte, fără să analizeze actele normative. OUG privind alegerile parlamentare este o ordonanţă care aduce foarte multe îmbunătăţiri procesului electoral, care întăreşte drepturile cetăţenilor, care permite o reprezentare corectă a diasporei conformă şi cu numărul celor care votează şi cu numărul cetăţenilor români cu domiciliu în străinătate înregistraţi. Este o ordonanţă care permite extinderea procedurilor de vot de la alegerile prezidenţiale care au permis românilor din diasporă să-şi exprime votul fără niciun fel de constrângere şi la alegerile parlamentare şi care, de asemenea, reglementează situaţia alegerilor anticipate care nu era reglementată în legea adoptată în 2015. Să respingi în mod absurd, fără niciun argument o reglementare de care e nevoie, o reglementare indispensabilă pentru asigurarea procesului electoral în bune condiţii în cazul alegerilor anticipate arată o lipsă totală de raţiune”, a declarat Orban.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top