" > Se revine la declarația pe propria răspundere pe timpul noptii
Connect with us

EVENIMENT

Se revine la declarația pe propria răspundere din cauza numărului mare de infecții cu SARS COV-2

Se revine la declarația pe propria răspundere pe timpul nopții. Românii care vor ieși din casă în intervalul orar 23:00- 05:00 vor fi obligați să aibă asupra lor documentul care să arate motivul părăsirii domiciliului. În caz contrar, oamenii legii vor aplica din nou sancțiuni. Autoritățile au emis în ședința de joi o serie de reguli noi care vor intra în vigoare de luni. Astfel circulația este interzisă pe timpul nopții cu doar câteva excepții. De exemplu, persoanele care lucrează în turele de noapte sau cele care au urgențe medicale sau îngrijesc bătrâni bolnavi pot să se deplaseze în baza declarației.

“Toate creșele rămân deschise”, au declarat pentru Edupedu.ro reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului. Lămurirea vine după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență condus de Ludovic Orban a hotărât aseară să propună Guvernului trecerea în online inclusiv a activităților “antepreșcolarilor”.

Printre regulile impuse de guvern se află și închiderea magazinelor la ora 21:00. Astfel mall-urile, sălile de fitness, cinematografele și teatre se vor supune și ele aceleiași reguli. 

Excepții de la această interdicție fac însă farmaciile, bezinăriile și restaurantele care fac livrări la domiciliu.

CNSU a decis totodată și interzicerea reuniunilor – petreceri, sărbători, onomastici. Măsura vine tot pentru a reduce contactul între persoane. 

Circulația va fi interzisă pe perioada nopții, între orele 23:00-5:00 deoarece în acest interval tinerii, în special, se deplasează pentru a face vizite, petreceri, inclusiv afară. Raed Arafat spune că există studii în acest sens și măsura a fost luată și în alte state.  Creșele și grădinițele rămân deschise. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că această decizie a avut o logică simplă. E foarte greu pentru cei care muncesc să-și lase undeva copiii.

Piețele în spațiu deschis vor funcționa în continuare.

Ca urmare a acestor măsuri, autoritățile speră ca într-o lună de zile numărul îmbolnăvirilor să scadă.

OFF THE Record.ro va continua să urmărească evoluția COVID-19 la nivel național.

Continue Reading
To Top