" > Se închid restaurantele și cafenelele din Ilfov - Off the record
Connect with us

BREAKING NEWS

Se închid restaurantele din jurul Bucureștiului. Autoritățile din 13 localități iau deja măsuri serioase. Cât mai e până la lockdown?

Se închid restaurantele și cafenelele din 13 localități ilfovene. Decizia a fost anunțată de prefectul judeţului Ilfov, Daniel-Tudorel Zamfir. Decizia a fost luată după şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de miercuri. Astfel restaurantele, cafenelele, cluburile şi discotecile din 13 localităţi vor fi închise pentru a se opri înmulțirea cazurilor de COVID-19.

″În 13 localităţi din Ilfov, incidenţa cazurilor la mia de locuitori a depăşit 1,5 la mie (…). Una dintre hotărâri se referă la activitatea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de tipul restaurante, cafenele şi alte asemenea să fie suspendată până la revenirea la situaţii cu incidenţa sub 1,5 la mia de locuitori în toate cele 13 localităţi”, a afirmat Daniel-Tudorel Zamfir într-o declaraţie de presă.

Localitățile în care vor fi impuse restricțiile sunt Berceni, Brăneşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Corbeanca, Dascălu, Domneşti, Măgurele, Otopeni, Popeşti Leordeni şi Voluntari.

″În ceea ce priveşte şcolile, s-a luat măsura ca şi la Bucureşti – purtarea măştii în apropierea şcolilor, la mai puţin de 50 de metri distanţă, şi noi am luat în calcul nu numai şcolile, ci şi instituţiile publice, acolo unde oamenii merg pentru a-şi rezolva diferite probleme. Se creează aglomerări de persoane şi de aceea trebuie să luăm măsuri suplimentare şi în cazul acestor instituţii”, a adăugat prefectul citat de PRO TV.

Autoritățile nu exclud nici carantinarea anumitor localități. Asta dacă rata de incidenței va depăsi 3 la mia de locuitori. Referitor la carantină, Zamfir a fost rezervat.

Între timp, și ministrul sănătății a transmis un mesaj îngrijorător. Ministrul a dat drept exemplu negativ ceea ce se întâmplă în mijloacele de transport în comun. Tătaru suține că în acest moment suntem într-un moment de cumpănă.

Rămâi la curent cu tot ce întîmplă pe OFF THE RECORD.

Continue Reading
To Top