" > Scandal monstru în învățământ din cauza COVID-19.
Connect with us

OFF THE RECORD

Scandal monstru în învățământ. Se lasă cu dosare penale din cauza coronavirusului

Scandal monstru în învățământ din cauza măsurii suspendării cursurilor ca urmare a extinderii epidemiei de COVID-19.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ atrage atenția că nu este necesară prezența cadrelor didactice în unitățile de învățământ pe perioada suspendării cursurilor, întrucât aceștia nu derulează, în acest interval de timp, activități de predare – învățare – evaluare care să impună prezența fizică în unitatea de învățământ. Mai mult, atunci când se vor dispune măsuri de recuperare a materiei, cadrele didactice nu vor fi remunerate suplimentar!

    În ceea ce privește celelalte categorii de angajați din unitățile și instituțiile de învățământ, considerăm că trebuie respectate RECOMANDĂRILE M.M.P.S. și flexibilizat programul de muncă, astfel încât, în funcție de specificul activității, să se recurgă la munca de la domiciliu și la evitarea supraaglomerării la locul de muncă.

    În condițiile în care conducerile unităților de învățământ și ale inspectoratelor școlare, vor continua să ignore măsurile dispuse de instituțiile abilitate  pentru a limita răspândirea pandemiei, prin chemarea la școală a salariaților a căror prezență nu este  necesară și obligatorie , vom recomanda acestora să formuleze plângere penală împotriva angajatorului pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal.

Vezi ce gest de inconștiență au făcut parlamentarii.

Continue Reading
To Top