" > Şapte cadre medicale de la Victor Babeș au COVID-19- Off the record
Connect with us

BREAKING NEWS

Şapte cadre medicale de la ‘Victor Babeş’, infectate cu noul coronavirus

Criza coronavirusului în România se înrăutățește. Numărul cadrelor medicale infectate cu noul virus este în creștere. Autoritățile sunt în alertă maximă.

Şapte cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ‘Dr. Victor Babeş’ au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV2, informează, miercuri, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

„Li s-a pus la dispoziție cazare în două hoteluri în totalitate dedicate nouă și o cazare într-o aripă separată, fostă secție de dermatologie, dedicată doar personalului medical, cu circuit separat“, a spus directorul medical al unității sanitare, Simon Aysel Florescu.

Florescu a spus că a fost făcută testarea personalului medical, în ordinea cronologică a intrării în contact cu pacienții.

Directorul medical a precizat că medicii sunt obișnuiți cu echipamentele de protecție, că nu se pune în discuție ca acestea să lipsească. Totodată Florescu a precizat că tot personalul medical a avut asigurată cazare în afara familiilor. Astfel este redusă posibilitatea ca vreunul dintre medicii infectați să fi transmis coronavirusul și altor persoane din familie.

Unitatea medicală din București este pregătită să facă față unor astfel de epidemii. Faptul că un număr mare de medici din toată țara s-au infectat cu virusul din China pune mari probleme autorităților.

    ‘Aceste persoane sunt asimptomatice, sunt internate în Spitalul ‘Dr. Victor Babeş’ şi au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, conform normelor în vigoare. Primăria Capitalei şi ASSMB au luat toate măsurile pentru ca toate cele 19 spitale din subordine să fie pregătite pentru a oferi servicii medicale adecvate pentru aceste cazuri’, se arată într-un comunicat al ASSMB.

    Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale ‘Victor Babeş’ are 400 de paturi dedicate bolnavilor de COVID-19.

Vezi câți oameni ar fi putut muri dacă nu se lua măsura izolării în Europa.

Continue Reading
To Top