" > Rusia, lovită puternic de coronavirus. Numărul de cazuri a crescut cu 800% în 2 săptămâni - Off the record
Connect with us

ȘTIRI ROMÂNIA

Rusia, lovită puternic de coronavirus. Numărul de cazuri a crescut cu 800% în 2 săptămâni

Rusia, lovită puternic de coronavirus. Numărul cazurilor de contaminare, a crescut în Rusia cu 800% în ultimele 2 săptămâni. Astfel, numărul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut miercuri în Rusia cu peste 3.300. Este un un alt record zilnic pe plan naţional, ajungându-se astfel la un total de 24.500 de cazuri.

Astfel, numărul de cazuri de COVID-19 a crescut cu aproximativ 800%, faţă de cel de la începutul lunii. Autorităţile federale au raportat că la 1 aprilie erau înregistrate aproximativ 2.700 de cazuri.

Circa 130.000 de persoane în Rusia se aflau sub observaţie medicală miercuri, fiind suspectaţi că ar fi putut contracta virusul, a indicat Serviciul federal de supraveghere în una din statisticile sale zilnice.

Oficialii ruşi s-au grăbit să impună măsuri de carantină şi izolare în ultimele două săptămâni pe întreg teritoriul ţării, urmând exemplul capitalei ruse Moscova, care a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19.

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat săptămâna aceasta că situaţia legată de epidemia de coronavirus ‘nu se ameliorează’ în ţară.

Putin a cerut responsabililor ruşi să se pregătească de cel mai sumbru scenariu, menţionând că armata s-ar putea implica în viitoarele măsuri de combatere a epidemiei de COVID-19.

    Într-o primă etapă, Rusia a răspuns prompt la răspândirea noului coronavirus în China vecină, cu care a închis frontiera în luna ianuarie.

    Autorităţile ruse au adoptat măsuri extinse de carantină pentru persoanele sosite din alte ţări în acea perioadă, dar Rusia a rămas în urma altor ţări europene în privinţa impunerii de măsuri la scară naţională.

    În prezent, cea mai mare parte a ţării se află sub incidenţa măsurilor de izolare, măsură impusă pentru prima oară la Moscova cu peste două săptămâni în urmă, când oamenilor li s-a spus să stea în case, cu excepţia urgenţelor, pentru a preveni propagarea virusului.

    Autoizolarea este singura opţiune, a spus Putin – care lucrează de la distanţă – într-o declaraţie televizată de săptămâna trecută.

Continue Reading
To Top