" > Românul ucis în atacul din Germania este din Giurgiu Off the record
Connect with us

EVENIMENT

Românul ucis în atacul din Germania are 23 de ani și este din Giurgiu.

Românul ucis în atacul din Germania se numește Viorel și este din comuna Singureni, județul Giurgiu.Tânărul se afla în Germania de 7-8 ani și a fost împușcat în timp ce mergea acasă de la serviciu. Bărbatul își găsise de muncă în Hanau, unde trăia alături de părinții săi. Mama lui este chiar verișoara primarului din Singureni. Marian Pătuleanu a declarat pentru un site de știri din diaspora că băiatul îi este nepot.

Vili Viorel Păun era curier și plecase din România pentru o viață mai bună. „Este adevărat, am vorbit cu rudele copilului. Este adevărat, maşina în care se afla era a lui. Este ceva terifiant. Era tânăr, avea 23 de ani. Stătea în faţa restaurantului, în maşină. Nimeni din România nu a luat legătura cu familia decedatului, nicio autoritate. La momentul actual nu se ştie când va fi adus în ţară, era singur la părinţi”, a declarat Marian Pătuleanu, primarul din Singureni, în direct, la România tv.

Viorel intrase să își cumpere un suc

Viorel terminase munca și tocmai ieșea dintr-un magazin aflat în cartierul turcesc. Își cumpărase ceva de mâncare și un suc și mergea acasă unde îl așteptau părinții după încă o zi de muncă departe de casă. Era ca orice român care caută un trai mai decent în străinătate. Nu a mai ajuns să se odihnească în această zi. A fost împușcat mortal chiar în mașina sa.  În fotografiile care apar pe internet este ilustrată chiar mașina lui, găurită de gloanțe.

„Vă confirm că este decedat. Am vorbit cu părinții, cu unchiul lui de acolo. Și eu sunt rudă cu băiatul acesta. Suntem în stare de șoc. Un nenorocit de neonazist s-a apucat și a împușcat prin barurile de acolo. Copilul abia ieșise de la muncă. A oprit să-și ia un suc. Nici n-a apucat să se dea jos din mașină, era cu telefonul la ureche și nenorocitul când a ieșit de acolo de unde i-a împușcat pe ceilalți, a crezut că vorbește la telefon, cine știe… și l-a împușcat și pe el. „

Primarul din Singureni, pentru Mediafax
Foto- Agerpress,Xinhua

Suspectul care ar fi împușcat mortal 11 persoane se numește Tobias R. Acesta a intrat în 2 baruri cu specific oriental din Hanau și a început să tragă în tot ce mișca. Bărbatul era cunoscut ca adept al unor idei extremiste care se pare că l-au condus către atentat. El a lăsat o scrisoare și o înregistrare video în care își mărturisește ideile de extremă dreapta. El a fost găsit mort în locuinţa sa la scurt timp după atacurile comise. Alături de el a fost identificat și cadavrul mamei sale.

Aici puteți vedea mesajul presupusului atacator.

Vezi unde a fost astăzi alertă cu bombă în România.

Continue Reading
To Top