" > Românii nu au luat cu asalt cinematografele și nici restaurantele
Connect with us

EVENIMENT

Românii nu au luat cu asalt cinematografele proaspăt deschise. Un film a rupt recordul de vizionări

Românii nu au luat cu asalt cinematografele proaspăt deschise și nici restaurantele. Și asta datorită vremii frumoase care încă te îmbie să stai la terasă. Cu toate acestea, Hollywood-ul își propune să relanseze mersul la cinma la nivel mondial. Producătorii americani de film au răsuflat ușurați odată cu valul de relaxare și au lansat cea mai așteptată producție a acestei veri. Pelicula regizorului Christopher Nolan, ”Tenet”, a obţinut încasări de peste 53 de milioane de dolari în primul său weekend pe marile ecrane din 41 de pieţe internaţionale – dintre care 32 din Europa, în Orientul Mijlociu şi Africa. Filmul a fost proiectat în peste 20.000 de săli, relatează luni DPA și pare bomba verii. O altă producție mult așteptată a fost New Mutants care nu s-a bucurat însă de un succes atât de mare. Asta probabil și pentru că bugetele de promovare au fost ușor reduse din cauza impredictibilității din acest sector cauzate de coronavirus. Europa a început să redeschidă în ultimele săptămâni sălile de cinema, cu limitări între 30-50% a locurilor disponibile şi măsuri drastice de igienă. În Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Islanda, Norvegia, Slovacia şi Suedia publicul poate vedea filme în cinematografe, multe dintre producţiile locale a căror premieră a fost anulată din cauza pandemiei alegând să se relanseze acum, când nu există concurenţa Hollywood-ului.

Tenet este primul blockbuster lansat în timpul pandemiei de COVID-19 și este un fel de vârf de lance pentru Warner Bros care speră să recupereze astfel pierderile din ultimele 6 luni.

După numeroase amânări ale datei de lansare, ”The New Mutants” al 20th Century Studios, un spinoff al francizei ”X-Men”, a obţinut 7 milioane de dolari la debutul în 2.412 cinematografe în acest weekend. La această sumă se adaugă 2,9 milioane de dolari din zece teritorii internaţionale, producţia reuşind la debut încasări la nivel mondial de 9,9 milioane de dolari, conform estimărilor companiei specializate Comscore. Disney a moştenit filmul prin preluarea 20th Century Fox.

Peste 2.500 de cinematografe au fost deschise în acest week-end în Statele Unite, numărul ajungând la 3.000 dacă se adaugă şi Canada, conform Comscore. Cifra reprezintă 50 la sută din totalul cinematografelor deschise în Statele Unite şi Canada în aceeaşi perioadă din 2019. ”The New Mutants” a rulat de asemenea în drive-in-uri din California de Sud, dar şi în spaţiul Disney de pe Rose Bowl.

Sursa Agerpres.

Mai multe informații zilnic pe offtherecord.ro
 

Continue Reading
To Top