Connect with us
pub

ȘTIRI ROMÂNIA

Românii care vin din Italia vor fi băgați în carantină. Potrivit, ministerului sănătății ei trebuie urmăriți 14 zile.

Românii care vin din Italia vor fi băgați în carantină, potrivit ministerului sănătății. Este vorba însă doar despre românii care revin în țară din zonele în care au fost descoperite focare de coronavirus în peninsulă.

Românii care vin din Italia vor fi băgați în carantină. Vorbim însă despre cei care vin din Veneto și Lombardia (Italia), regiunile în care autoritățile italiene au descoperit zeci se cazuri de infecții.

Până acum, niciun caz de români infectați cu coronavirus nu a fost raportat, potrivit ministerului sănătății, citat de realitatea.net.

„Până în prezent, nu sunt raportate de către autoritățile italiene cazuri de cetățeni români simptomatici cu noul coronavirus. În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național.

Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene”

Sursa:Comunicatul Ministerului Sănătății

Până la ora transmiterii acestei știri, două persoane au murit în Italia după ce au contactat virusul ucigaș. Autoritățile au luat măsuri speciale pentru a preveni răspăndirea. Trei meciuri din Serie A au fost amânate din cauza epidemiei de coronavirus. Premierul Giuseppe Conte a anunțat că jocurile Inter – SampdoriaHellas Verona – Cagliari și Atalanta – Sassuolo, toate programate sâmbătă, vor fi reprogramate. Competițiile ar fi trebuit să se desfășoare chiar în zonele afectate de virus.

Vezi ce ravagii a făcut coronavirusul în italia.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top