" > România poate produce izolete performante - Off the record
Connect with us

BREAKING NEWS

România poate produce izolete performante. MAPN a omologat un nou tip de izoletă realizat exclusiv în țara noastră

România poate produce izolete performante. MAPN a omologat un nou tip de izoletă. STIMPEX SA, în colaborare CN ROMARM SA, a conceput noua izoletă 100% românească.

Aceasta îndeplineşte standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infestate.

Operatorul economic STIMPEX SA este specializat în producţia de echipamente de protecţie CBRN. Acesta a pus gratuit la dispoziţia echipei de cercetare: materiale, materii prime şi manopera.

Procesul de producție a fost unul foarte rapid:

  • 16 martie 2020 – prototipul a fost finalizat;
  • 18-19 martie 2020 – produsul a fost testat și omologat.

Conform declarației făcute de reprezentanții Ministerul Apărării Naționale pe pagina oficială de facebook, ”echipamentul asigură izolarea temporară şi transportul în siguranţă al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenţi biologici, inclusiv SARS-CoV-2, şi este dotat cu un sistem de filtro-ventilaţie cu presiune negativă”.

România poate produce izolete performante așadar și mai e doar o chestiune de timp până când acest lucru se va întâmpla. Sistemul de sănătate din țara noastră are nevoie de astfel de echipamente în contextul extinderii epidemiei de COVID-19.

Află cum să te ferești de fake -news în aceste zile. Ce este fenomenul fake news și de ce este periculos.

Continue Reading
To Top