Connect with us
pub

OPINII

Replică scandaloasă a unui parlamentar de diaspora.

Replică scandaloasă a unui parlamentar de diaspora la Realitatea Plus. Viorel Badea, senator și Președinte PNL diaspora a fost întrebat de realizatorul emisiunii, Bogdan Muzgoci cum crede că parlamentari ar putea ajuta mai bine românii din diaspora. Badea a declarat că ar fi nevoie de mai mulți parlamentari. Nici o vorbă însă despre investiții ale statului român în comunitățile din Italia sau Spania. În timp ce sute de mii de români sunt nevoiți să își trimită copiii la școli în alte limbi decât cea maternă, un parlamentar crede că salvarea ar fi să plătim și alți aleși.

Viorel Badea, președinte PNL Diaspora
Sursa foto- Gazeta Românească

Asta în timp ce statul vecin, Ungaria, investește masiv în comunitățile maghiare din România. Astfel, statul maghiar substituie statul român acolo unde acesta nu investește. Domenii cum ar fi educația, cultura sau presa sunt sprijinite direct de la Budapesta.

Discuția cu parlamentarul român vine în contextul în care un tânăr de 23 de ani a fost ucis în urma atentatului de miercuri din Hanau, Germania. Întreaga comunitate din Singureni, Giurgiu este acum în doliu. Băiatul lucra la o firmă de curierat și se alăturase acum 2 ani părinților săi care lucrează de 7 ani în străinătate.

Problema românilor din diaspora e folosită la fiecare sesiune de alegeri parlamentare sau prezidențiale. În ultimii 10 ani, niciun partid nu s-a sfiit să folosească mitul diasporei în campanie. Au curs discursuri populiste și promisiuni gârlă. Cu toate acestea, aleșii români par să își amintească de diaspora doar în preajma campaniilor electorale.

NOI VEȘTI PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA

Cea mai mare responsabilitate față de diaspora o are chiar actualul guvern. Recent, PNL a adus și o veste bună. Guvernul are un plan prin care încearcă aducerea acasă a românilor care muncesc în străinătate. Ministerul Muncii şi Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului lucrează în prezent la o platformă online. Prin aceasta, românii din  Diaspora vor putea să afle detalii despre locurile de muncă disponibile în România.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top