" > Ratele la bănci pot fi amânate 9 luni - Off the record
Connect with us

BREAKING NEWS

Ratele la bănci pot fi amânate 9 luni. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul finanțelor, Florin Câțu

Ratele la bănci pot fi amânate 9 luni, anunță ministrul finanțelor, Florin Câțu, pe Facebook. Măsura ar putea fi adoptată joi prin OUG.

Ratele la bănci pot fi amânate 9 luni, anunță ministrul finanțelor, Florin Câțu, pe Facebook. Potrivit acestuia, autoritățile au convenit cu Banca Națională și cu sistemul bancar amânarea ratelor la cerere. De această măsură vor beneficia toți românii care vor cere o amânare, atât persoane fizice cât și persoane juridice.

„Soluția pe care am propus-o băncii naționale și sistemului bancar este una care ia în calcul mai multe elemente. Cei care doresc să aibă ratele amânate pot să o facă până la 9 luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu BNR și cu sistemul bancar. Propunerea a fost agreată, vom vedea dacă așa va rămâne în ordonanță”a declarat Florin Cîțu, citat de Digi 24.

Această măsură se aplică tuturor persoanelor fizice și juridice care nu-și mai pot permite să plătească.

„Am discutat cine să aibă acces la această amânare și propunerea mea a fost să nu discriminăm, să aibă acces toți românii care vor cere acest lucru (…) Reeșalonarea să fie făcută pe o perioadă mai lungă. (…) Indiferent, persoane fizice sau jurdice vor avea acces la această variantă”, susține ministrul Finanțelor.

Ratele la bănci pot fi amânate 9 luni. OUG va ajunge joi pe masa guvernului

Ordonanța de urgență care reglementează amânarea ratelor la bănci va fi adoptată cât mai curând. Ea ar putea ajunge joi pe masa guvernului pentru aprobare.

Am discutat și cum vor cere acest lucru. Vor face în scris, prin online. Sunt două etape, una prin telefon și apoi să fie confirmată în scris printr-un email, pentru ca și băncile să aibă ceva scris. Sper să fie gata ordonanța pentru ședința de mâine. Nu ne gândim doar la această perioadă de 9 luni, ne gândim cum să găsim soluții și după”, susține ministrul Cîțu.

Potrivit ministrului de finanțe, o rectificare bugetară va fi adoptată săptămâna viitoare. Prin ea, ministerul Sănătății va putea primi mai repede fondurile de care are nevoie pentru a lupta cu coronavirusul.

Publicată de Florin Cîţu pe Miercuri, 25 martie 2020

Vezi ce alte măsuri economice a anunțat guvernul.

Continue Reading
To Top