Connect with us
pub

EVENIMENT

PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS DIN ROMÂNIA.

Primul caz de coronavirus din România este un bărbat care nu are simptomele infecției . Virusul este în perioada de incubație. El era de două zile în carantină la domiciliu. Un echipaj de la ISU Dolj și unul de la SMURD vor merge către persoana confirmată cu coronavirus pentru a o transporta în această noapte la București, la Institutul Matei Balș. Bărbatul infectat a fost la vânătoare cu italianul care a vizitat zilele trecute țara noastră. În aceeași casă cu bărbatul confirmat cu coronavirus se mai află alte 7 persoane. Toate vor rămâne în carantină în următoarele 2 săptămâni. Li se vor asigura hrana și apă, iar dacă vor apărea simptome, se va interveni în același mod.

Bărbatul este din Gorj și este din una dintre comunele vizitate de italianul care a vizitat ROmânia recent. Autoritățile din Gorj sunt în stare de alertă și au convocat un comandament de urgență.

Horațiu Moldovan și Nelu Tătaru, secretari de stat în Ministerul Sănătății, au confirmat informația: „Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei.”

Există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România, relatează Carla Tănasie, jurnalist Digi24. Testele nu sunt însă finalizate în acest caz, fiind izolată și această persoană. În acest caz, rezultatul va fi publicat joi.

Dacă se confirmă și a doua infectare, atunci cele două persoane vor fi transferate la Institutul Matei Balș din București.

Primul caz de coronavirus din România trebuia confirmat în cadrul unei conferințe de presă organizate de MAI la ora 22 30.

În timp ce guvernul se pregătea de marele anunț, a fost confirmat și primul caz de coronavirus din Norvegia.

Totodată, la „Matei Balș” sunt 33 de probe de la Gorj pentru care se așteaptă rezultatul.

Vezi ce fac românii din cauza coronavirusului.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top