" > Primul caz de coronavirus din Irlanda de Nord a fost confirmat la Dublin
Connect with us
Susa Euronews

ȘTIRI EXTERNE

Primul caz de coronavirus a fost confirmat și în Irlanda de Nord.

Primul caz de coronavirus din Irlanda de Nord este un cetățean care a călătorit recent în Italia. El a fost depistat la Dublin ca purtător al virusului din China.

Autorităţile din Irlanda de Nord au confirmat joi primul caz de infectare cu coronavirus, directorul serviciilor medicale din regiunea britanică, Michael McBride, afirmând că pacientul a călătorit din Italia via Dublin, relatează Reuters.
     
Cazul survine după alte 15 confirmate în cursul zilei în Regatul Unit de către şeful serviciilor medicale din Anglia, Chris Whitty, anunță Agerpress.

În urmă cu câteva zile, reprezentanții ministerului sănătății din Irlanda declarau că vor intensifica protocolul de verificări din aeroporturile irlandeze pentru a face față unui eventual caz de infecție cu Covid-19. Purtătorul de cuvânt al instituției, Dr Ronan Glynn, declara în urmă cu o săptămână că nu ar fi suprins ca Irlanda să declare primul caz de infecție cu acest virus în curând.

Deasemenea, potrivit RFI, meciul de rugby dintre Irlanda și Italia din Turneul elor Șase Națiuni a fost anulat din cauza temerilor cu privire la Coronavirus. Meciul urma să aibă loc la Dublin pe 7 martie.

Vezi harta coronavirusului din România.

Continue Reading
To Top