Connect with us
pub

Auto

PRIMA DACIE ELECTRICĂ APARE ÎN 2021. ESTE OFICIAL. VEZI CUM ARATĂ MAȘINA.

Noua dacie electrică apare în 2021 și se numește Dacia Urban City. Mașina va avea o autonomie de 271 de km.

Prima Dacie electrică apare în 2021, este anunțul oficial făcut de Renault în cea mai recentă conferință de presă. Mașina care face deja parte din noile proiecte ale constructorului francez, ar putea deveni cea mai ieftină mașină electrică din Europa. Deasemenea, mașina nu va fi o interpretare a unui model existent, ci va avea propriul șasiu și design. “Dacia Urban City ” va fi poziționată undeva între Sandero și Duster ca dimensiuni și pare să semene foarte tare cu Renault City K-ZE. Singurul crossover electric al companiei, prezentat prima dată în 2018, la Salonul auto de la Paris, este destinat exclusiv pieței auto din China. Dacia ar putea fi astfel, primul crossover electric al Renault pentru piața din Europa. Mașina va avea o autonomie oficială de 271 km (în realitatea-aproximativ 200 de km).

Singurul lucru care mai rămâne de lămurit este dacă mașina va fi făcută la Pitești sau importată din China. Despre aducerea în Europa a modelului K-ZE se vorbea încă din 2018. Olivier Murguet, directorul de vânzări al Renault, anunța acest lucru într-un interviu acordat publicației germane automobilwoche.de.

Prima Dacie electrică apare în 2021 și, potrivit estimărilor, ea ar putea avea un cost mult sub cel al concurenței, de aproximativ 15 000 de euro. Potrivit noutăților din legislația europeană de mediu, producătorii auto din UE sunt obligați să se încadreze într-o medie de 95 de grame de dioxid de carbon per kilometru la nivel de flotă.  Așadar , necesitatea apariției unui model electric, judecând după vânzările Dacia, era de necontestat.

Anunțul despre Dacia Urban City apare la minutul e undeva după minutul 20:45:

Vezi și ce mare constructor auto a înregistrat scăderi de profit în 2019.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top