" > Parlamentarii fac risipă de teste pentru coronavirus. Peste 1000 de teste vor fi irosite în plină criză - Off the record
Connect with us

BREAKING NEWS

Parlamentarii fac risipă de teste pentru coronavirus. Peste 1000 de teste vor fi irosite în plină criză

Parlamentarii fac risipă de teste pentru depistarea coronavirusului din cauza senatorului PNL Vergil Chitac. Peste 1.000 de teste pentru coronavirus vor fi folosite in aceste zile doar pentru parlamentari si angajatii din Parlament, membrii Guvernului si angajatii de la Palatul Victoria. Lor li se adaugă și alte sute de liberali care s-au aflat în preajma lui Chițac, de exemplu la Constanta.

Photo by Drew Hays on Unsplash

Se justifică așadar întrebarea pusă de tot mai mulți oameni în aceste zile: are România suficiente teste pentru COVID-19? Sau risipim în aceste momente teste care ar fi putut fi folosite de populație în plină epidemie?

Jurnalistul Realitatea Plus, Bogdan Muzgoci a fost doar unul dintre cei care au reacționat la inconștiența parlamentarilor. ” Ieri, îl auzeam pe colegul meu Claudiu Popa, întrebându-se dacă e ok ca parlamentarii sa se reunească într-un asemenea moment. Arafat zicea ca nu trebuie să ne facem griji că aia e altceva. Dacă jurnaliștii întreabă ceva, nu mai răspundeți de sus. Iată de ce întrebam. La fix o zi după aroganța politicienilor care gestionează criza COVID-19, avem un premier în izolare, un partid contaminat și un parlament gata sa stea în carantină. Bravo mă. ” a scris Bogdan Muzgoci pe pagina sa de socializare.

In acelasi timp, dr. Adrian Marinescu, medic primar in boli infectioase la Institutul National „Matei Bals”, a declarat pentru sursa citata ca „Analiza pentru depistarea infectiei cu coronavirus este costisitoare si necesita un laborator de genetica”.

În timp ce parlamentariii inconștienți au încălcat propriile reguli și aproape au paralizat instituția legislativuluil, Libertatea a dezvaluit vineri, că” medici si asistente din focarul de la Gerota asteapta de miercuri dimineața să li se facă teste!„.

Vineri, Grupul de comunicare strategica a anuntat că „în carantină instituționalizată sunt 2.067 de persoane pentru care se efectuează verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus)”. La acestea se vor adăuga de astăzi cei aproape 1.000 de contacți ai senatorului Vergil Chițac, plus celelalte cazuri de la nivelul întregii țări.

Contactat de Ziare.com, în încercarea de a afla de câte teste dispune România în acest moment, dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Bals” din Capitală a spus că nu cunoaște această informație.

Dr. Streinu-Cercel a declarat pentru Ziare.com că la „Matei Bals” există în acest moment 3.000 de teste.

„Noi am lucrat până acum 340 pentru populația civilă numai astăzi. Noi ne îndeplinim sarcinile. Testele sunt pe piață, nu se produc în țară, sunt importate. Noi am făcut procedura de achiziție publică încă din luna ianuarie. Acum avem contracte în derulare. Și comandăm. Agitatia este inutilă. Bani să avem, ca să cumpărăm”, ne-a mai explicat acesta.

În schimb, spune dr. Streinu-Cercel, „problema nu este testul ca atare, problema este finanțarea„.

„Ea trebuie sa fie constanta. Plus că este o sarcină pe personal fantastic de mare. Se muncește de dimineață până seara. Ritmul de muncă este infernal„, a adăugat managerul Institutului „Matei Balș”.


Vezi ce decizie a luat guvenul cu privire la exporturile de medicamente.

Continue Reading
To Top