" > Noile modele Dacia promit să atragă și clienții mai pretențioși
Connect with us

Auto

Noile modele Dacia, mai multă performanță, un nou nivel în evoluția brandului românesc. Ce legătură au cu Lamborghini?

Lansarea oficială a noilor modele Dacia va avea loc în această toamnă.

Noile modele Dacia au fost prezentate presei luni de constructorul de la Mioveni. Dacă pentru actualul model de Dacia Duster, designerii s-au inspirat de la Jeep Renegade pentru structura stopurilor, de această dată, un supercar italian a servit drept inspirație: Lamborghini Aventador.

Nici farurile nu mai seamănă cu cele cu care ne obișnuiserăm pe modelele Dacia. Sursa de inspirație pare a fi la partea din față un alt automobil de succes și anume Volvo. Dacă producătorul suedez a realizat luminile led de zi având în minte ciocanul lui Thor, cele de la Dacia se termină într-un Y. Așadar, mai mult sau mai puțin originale, blocurile luminoase ale noilor Dacii sunt atrăgătoare și promit să atragă o categorie nouă de clienți, mai tineri și mai cu dare de mână.

Dacia a scăpat de ușile care îmbracă stâlpul

Noua linie de design nu e doar mai atragătoare ci și mai practică. Asta pentru că de această dată, constructorul român a mizat pe platforma actualului model Renaul Clio. Totodată, portierele nu vor mai „îmbrăca” partea de sus a maşinii, ci vor fi ascunse la închidere sub plafon. Acest lucru aduce o mulțime de beneficii pe care clienții le așteptau. Vorbim aici de lucruri pentru care actualele modele Logan, Sandero și Duster erau criticate. Totodată, mașinile beneficiază de o mai bună izolare fonică şi un risc mai mic ca acestea să îngheţe iarna. O îmbunătățire se arată și în ceea ce privește mânerele de uși care au fost și ele schimbate (cele vechi erau sub formă de clapă).

În ceea ce privește prețul, oficialii Dacia spun că va fi din nou „imbatabil”. „Clienţii noştri îşi doresc în special experienţa unui produs mai bun, la preţul corect” se arată în comunicatul companiei.

Dacia s-a impus în ultimii 10 ani ca un producător auto respectabil pe piața din Europa. Compania a reușit să ajungă din 2004 până astăzi să ofere clienților o gamă variată de automobile. Așdar evoluția de la banalul Logan până la performantul Duster a fost una foarte rapidă și încununată de succes.

Lansarea oficială a celor trei noi modele va avea loc pe 29 septembrie 2020 pentru a descoperi Noul Logan, Noul Sandero şi Noul Sandero Stepway.

Evenimentul de lansare va fi transmis și pe Off The Record.

Continue Reading
To Top