" > Nelu Tătaru va fi ministrul sănătății după demisia lui VIctor Costache
Connect with us

BREAKING NEWS

Nelu Tătaru va fi ministrul sănătății. Anunțul a fost făcut de Ludovic Orban după ce Victor Costache și-a dat demisia

Nelu Tătaru va fi ministrul sănătății a anunțat astăzi Ludovic Orban.

 ‘În ceea ce priveşte funcţia de ministru al Sănătăţii, îi voi propune domnului preşedinte al României Klaus Iohannis pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Domnul secretar de stat face parte din echipa de la MS, a fost, este şi va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus. Deja stăpâneşte foarte bine toate procedurile, tot planul de măsuri. Astăzi se găseşte la Suceava, l-am sunat şi l-am informat privitor la intenţia mea de a-l propune ca şi ministru al Sănătăţii, urmând să revină în Bucureşti şi să discutăm toate detaliile’, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a anunţat joi, de la Palatul Victoria, demisia lui Victor Costache din funcţia de ministru al Sănătăţii. Ministrul Victor Costache și-a dat demisia iar decizia acestuia a luat pe toată lumea prin surprindere. Potrivit unor surse guvernamentale citate de capital.ro, Ludovic Orban este cel care i-ar fi cerut acest lucru reproșându-i proasta gestionare a crizei COVID-19. Și totuși, cel care a întârziat declanșarea stării de urgență a fost chiar președintele PNL, care-și dorea foarte mult să ajungă din nou pe scaunul de la Palatul Victoria, scriu jurnaliștii de la Capital.

Decizia vine după ce managerului de la Spitalul județean din Suceava a fost demis de ministru. Directorul spitalului, unde au murit cei mai mulți oameni, Vasile Rîmbu a fost eliberat din funcție, la cererea ministrul Sănătății, Victor Costache. Potrivit unor surse din PNL, gestul lui Costache a creat un val de nemulțumiri în politica de la vârful PNL. Rîmbu era de 12 ani la conducerea spitalului din Suceava și era un apropiat al lui Gheorghe Flutur. Flutur l-a numit pe economistul Victor Rîmbu la conducerea unității la câteva luni după ce a devenit președinte al Consiliului Județean Suceava, în 2008. Mai mult, „în noiembrie, când a venit la putere Guvernul Orban și s-au împărțit funcțiile, Rîmbu a fost prima opțiune în PNL pentru funcția de ministru al Sănătății, dar Flutur n-a vrut să-și sacrifice omul într-un guvern de umplutură. Flutur aștepta alegerile anticipate, apoi l-ar fi propulsat pe Rîmbu ca ministru într-un guvern stabil, cu un mandat de patru ani. Influența lui Flutur în PNL e imensă. Când cere un minister, îl obține. ” a scris jurnalistul Sebastian Zachmann pe facebook, citat de Capital.ro

Continue Reading
To Top