Connect with us
pub

EVENIMENT

Mircea Beuran, plasat în arest la domiciliu

Mircea Beuran, plasat în arest la domiciliu de judecătorii Tribunalului București. Celebrul medic fusese arestat pentru 24 de ore  în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită.

Medicul a părăsit în această după-amiază arestul poliției capitalei și a mers direct acasă. Acolo va rămâne pentru următoarele zile. Decizia judecătorilor poate fi contestată.

Medicul a fost întâmpinat la ieșirea din arest de circa 10-15 susținători care scandau „Mircea Beuran” și „Libertate”. Beuran le-a mulțumit însă s-a ferit să facă declarații pe subiectul dosarului orchestrat de DNA.

Potrivit procurorilor, Mirceea Beuran ar fi luat mită în perioada în care era președinte al Senatului Universitar, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. Totul pentru a facilita câștigarea unui concurs de asistent universitar a unui martor din dosarul DNA.

„În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor” se arată în comunicatul DNA.

comunicatul DNA

Nu sunt însă singurele probleme pe care Mircea Beuran le are cu legea. Pe numele medicului este deschis și un alt dosar penal cu privire la cazul femeii care a fost arsă în timp ce era pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca din capitală.

Beuran, chirurgul politicienilor

Mircea Beuran, plasat în arest la domiciliu, era cunoscut drept chirurgul politicienilor de calibru înalt. Așa poate fi succint descrisă celebritatea lui Mircea Beuran din ultimii 20 de ani. Asta face ca suspiciunile DNA de luare de mită să fie cu atât mai răsunătoare. Ele vizează perioada anterioară scandalului recent în care a fost implicat medicul. Totul după ce o pacientă de-ale sale a luat foc pe masa de operație, titrează Digi 24.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top