" > Mii de gălățeni au rămas fără apă potabilă din cauza unei lucrări eșuate
Connect with us

ȘTIRI ROMÂNIA

Mii de gălățeni au rămas fără apă potabilă în timpul epidemiei de coronavirus

Mii de gălățeni au rămas fără apă potabilă în timpul epidemiei de coronavirus. Potrivit Mediafax, multe instituții din oraș au rămas miercuri fără apă potabilă din cauza unei lucrări care presupune conectarea unei conducte noi la rețeaua urbană. Furnizarea va fi sistată timp de 13 ore, deși autoritățile recomandă luarea unor măsuri sporite de igienă în această perioadă.

Photo by June Wong on Unsplash

Mai multe imobile din Galați nu sunt alimentate cu apă rece miercuri, în intervalul orar 8.00-21.00. Mii de gălățeni sunt afectați, pe lista cu imobile aflându-se zeci de blocuri, de agenți economici și de instituții. Practic, cele mai importante instituții din oraș nu au apă pe parcursul zilei, deși în România sunt luate măsuri fără precedent în fața valului de îmbolnăviri cu virusul Covid-19. Reprezentanții autorităților locale susțin că lucrarea era programată de mult timp și că nu putea fi amânată.

„Este o lucrare care nu mai putea fi amânată, conducta este foarte veche. Gălățenii au fost anunțați din timp să-și facă rezerve, iar echipele Apă Canal au pus la dispoziție două cisterne cu apă. De asemenea, fac tot posibilul ca în cel mai scurt timp să se poată relua furnizarea apei”, a explicat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați, Ovidiu Matache.

Fără apă la robinete, în plină epidemie de coronavirus, gălățenii se descurcă așa cum pot. Unii folosesc apa de flori și pentru curățenia de pe hol, în timp ce alții se spală la lighean.

„Am avut niște apă lăsată pe hol, pentru spălatul pe hol. Am luat-o de acolo, asta e. Este o problemă cu igiena, o să mă folosesc de apa pe care o am, două bidoane. Cât a mai rămas, pentru că am pus și la flori, nu am știut că vom rămâne fără apă”, spune o gălățeancă, în timp ce un bărbat dezvăluie că se spală la lighean. „Am făcut rezerve de apă. Avem apă adunată în ligheane curate și ne spălăm acolo. Avem teamă de coronavirus”.

Printre instituțiile care au rămas fără apă sunt Prefectura, Primăria, Consiliul Județean, Universitatea „Dunărea de Jos”, Centrul Cultural, Muzeul de Istorie și Teatrul Dramatic.

Vezi ce cozi au fost la vama Nădlac.

Continue Reading
To Top