Connect with us
pub

ȘTIRI ROMÂNIA

Măsuri speciale din cauza coronavirusului. Parlamentul a luat atitudine

Măsuri speciale din cauza coronavirusului. Camera Deputaţilor a luat măsuri în scopul reducerii expunerii şi transmiterii bolilor respiratorii şi în contextul prevenirii îmbolnăvirii cu noul coronavirus, printre acestea fiind afişarea recomandărilor pe monitoare şi panouri de mari dimensiuni în locaţii circulate, inclusiv în limbile engleză şi franceză, dezinfectarea zilnică a spaţiilor de birouri, lifturilor, grupurilor sanitare şi a tuturor suprafeţelor de contact intens.

    Secretariatul General al Camerei Deputaţilor a adus luni la cunoştinţa Biroului permanent măsurile luate în acest context.

    ‘Ca o primă măsură, înainte de identificarea primului caz de infectare cu coronavirus pe teritoriul României, în data de 26.02.2020 au fost comunicate tuturor compartimentelor recomandări privind respectarea măsurilor preventive comunicate de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Această informare a fost realizată atât în scris, printr-o adresă a Direcţiei generale resurse umane şi salarizare, cât şi prin afişarea pe pagina de intranet a Camerei Deputaţilor, pentru o cât mai bună şi vizibilă informare a tuturor salariaţilor instituţiei’, precizează Direcţia comunicare şi relaţii publice a Camerei Deputaţilor la solicitarea AGERPRES.

    De asemenea, conform sursei citate, şefii de departament şi directorii generali trebuie să identifice printre subordonaţi persoanele care au călătorit în zone de risc epidemiologic în ultimele 14 zile, cu scopul de a li se aduce la cunoştinţă măsuri speciale de prevenţie. Totodată, au fost discuţii cu personalul cabinetului medical din incinta Camerei Deputaţilor şi cu reprezentanţii conducerii Centrului Medical de Diagnostic şi Tratament pentru stabilirea procedurii de lucru şi asigurarea intervenţiei în cazul eventualelor îmbolnăviri, pentru asigurarea primului ajutor şi transmiterea eventualelor cazuri de suspiciune la Institutul Matei Balş.

    Comitetul de securitate şi sănătate în muncă din Camera Deputaţilor s-a întrunit în 27 februarie, în regim de urgenţă, şi a propus măsuri care au fost implementate, printre care ‘afişarea măsurilor minime recomandate pe afişe A3/ A4, monitoare şi panouri de mari dimensiuni în locaţii circulate din Camera Deputaţilor (intrări, P1, bufete, holuri, lifturi), crearea unei secţiuni dedicate pe site-ul Camerei, accesibilă din intranet, în care să fie afişate măsurile de protecţie recomandate, informaţii despre Linia TELVERDE la care pot fi solicitate informaţii despre coronavirus – 0800.800.358, link-uri către site-urile şi documentele instituţiilor abilitate, mai menţionează sursa citată.

    Totodată, turiştii şi invitaţii la diverse evenimente organizate în spaţiile Camerei Deputaţilor sunt informaţi prin afişarea pe panouri în zona intrărilor dedicate şi pe site-ul Centrului Internaţional de Conferinţe a informaţiilor despre măsurile de protecţie pentru limitarea şi prevenirea infectării cu coronavirus în limbile română, engleză şi franceză.

    Printre măsurile administrative luate se numără: ‘dezinfectarea zilnică a spaţiilor de birouri, lifturilor, grupurilor sanitare şi a tuturor suprafeţelor de contact intens (clanţe, mânere, butoane, întrerupătoare, etc.), montarea de dozatoare cu soluţie dezinfectantă în zonele cu trafic intens de persoane aflate la distanţă de grupurile sanitare: spaţiile comune la intersecţia holurilor de acces pe fiecare nivel şi în zonele de desfăşurare a evenimentelor (conferinţe, şedinţe, reuniuni etc.), achiziţionarea suplimentară de soluţii dezinfectante pentru suprafeţe şi mâini’.

    ‘În situaţia în care din comunicările instituţiilor abilitate în domeniu se constată că situaţia epidemiologică se va agrava, vor fi luate şi alte măsuri în sensul analizării evenimentelor interne, internaţionale sau comerciale programate a se desfăşura în următoarea perioadă în spaţiile Camerei Deputaţilor’, mai precizează sursa citată.

Sursa Agerpres.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top