" > Măsuri fără precedent în întreaga lume. Luptă din răsputeri contra virusului
Connect with us

BREAKING NEWS

Măsuri fără precedent în întreaga lume. Armata se implică în lupta contra COVID-19

Plajele din Grecia au fost închise.

Măsuri fără precedent în Marea Britanie- izolarea persoanelor în vârstă.

Premierul britanic, Boris Johnson, le va cere tuturor persoanelor de peste 70 de ani să rămână în izolare strictă acasă sau în casele de îngrijire timp de patru luni, ca parte a noilor măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului, scrie sâmbătă express.co.uk, citând postul de televiziune ITV.

 Guvernul urmează să mobilizeze eforturi ca ‘în timp de război’ în următoarele 5 până la 20 de zile, între care planuri de izolare a persoanelor în vârstă timp de patru luni. Alte măsuri planificate au inclus rechiziţionarea forţată a hotelurilor, spitalelor private şi a altor clădiri pentru a fi folosite ca spitale temporare.

Pub-urile, restaurantele şi barurile ar putea fi, de asemenea, obligate să se închidă. Vor fi închise şi instituţiile de învăţământ din Marea Britanie.

 Toate aceste măsuri sunt pregătite de Boris Johnson, ministrul sănătăţii Matt Hancock, ofiţerul medical Chris Whitty şi consilierul ştiinţific principal Sir Patrick Vallance, pentru a proteja viaţa britanicilor pe fondul epidemiei de coronavirus.

Primul ministru a fost puternic criticat pentru modul cum a abordat epidemia de coronavirus până în prezent, mulţi experţi susţinând că nu a mers suficient de departe pentru a opri răspândirea virusului.

Măsuri fără precedent și în Grecia și Cipru

Țările dependente de turism, iau măsuri extreme, anunță Pagina de Travel. Grecia a interzis accesul la plaje pentru a preveni aglomerările de persoane. Oamenii profitau de vremea frumoasă pentru a merge la plajă. Guvernul a intervenit rapid și autoritățile le-au strica rapid bronzul grecilor. Și Cipru recurge la măsuri speciale. A interzis accesul în țară.

Toate persoanele care au ajuns în luna martie în Venezuela din Europa vor intra obligatoriu în carantină de două săptămâni, pentru a opri răspândirea noului coronavirus în ţara sud-americană unde au fost confirmate două cazuri, a anunţat sâmbătă vicepreşedinta Delcy Rodriguez într-o alocuţiune televizată, informează France Presse citat de Agerpres.

Guvernul spaniol va prelua controlul tuturor resurselor poliţieneşti şi sanitare după ce a declarat stare de urgență. Guvernul spaniol impune o carantină cvasitotală, notează la rândul său AFP, care precizează că spaniolii îşi vor putea părăsi locuinţele doar pentru a se duce la muncă sau pentru a face cumpărături de primă necesitate.


Poliţia Municipală din capitala Spaniei, Madrid, a trebuit să recurgă sâmbătă la drone echipate cu portavoci pentru a-i convinge pe oamenii care se plimbau pe străzi să intre în casă şi să se autoizoleze pentru a evita noi îmbolnăviri cu coronavirus, relatează EFE.

România a declarat stare de urgență, de luni.

Continue Reading
To Top