Connect with us
pub

ȘTIRI ROMÂNIA

Mare grijă dacă vrei să-ți înmatriculezi mașina.Nu vei mai avea voie să folosești mai multe numere de înmatriculare

Mare grijă dacă vrei să-ți înmatriculezi mașina. Potrivit noului cod rutier vor fi interzise următoarele combinații de litere pentru numere de înmatriculare. Astfel, șoferii din România nu vor putea să mai folosească ION, DAN sau ANA pentru a-și personaliza numerele. Potrivit realizatorilor noii legi citați de B365.ro, numerele care ar putea face dificilă descoperirea unor autovehicule în trafic vor fi eliminate. Deasemenea numerele cu tentă obscenă, numele proprii și cuvintele amuzante nu sunt permise. Potrivit presei, ar fi vorba despre 1500 de combinații ce nu sunt permise în România. Un studiu recent arată că românii preferă combinațiile mai deochiate sau chiar obscene.

Potrivit unei analize autovit.ro, „printre cele mai… sensibile combinaţii se numără abrevierile: PUL, CUR, COY, PZD, PLM, MUI, FUT, SEX, XXX. Până în urmă cu câţiva ani, combinaţia de litere “SEX” era permisă, însă a fost, la rândul ei, blocată de la utilizare”.

Autovit.ro

Deasemenea, autoritățile au interzis și numerele care încep cu I și o pentru că pot fi COnfondate cu 1 sau 0. Există o listă de numere care sunt destinate doar instituțiilor.

CD – autovehiculele Corpului Diplomatic, adică ale ambasadelor străine şi ale diplomaţilor români;
TC – autovehiculele utilizate pentru transport consular;
MAI – autovehiculele deţinute de Ministerul de Interne şi de prefecturi;
A – autovehiculele Armatei Române;
FA – autovehiculele Forțelor Armate;
ALA – autovehiculele Aviației Române

Guvernul României – GUV;
Camera Deputaţilor – DEP;
Senat – SNT;
Serviciul Român de Informaţii – SRI;
Poliţia Română – POL

OFF THE RECORD vă tine la curent cu toate informatiile.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top