" > Mare atenție la escroci. Unii profită de pandemia COVID-19- Off the record
Connect with us

BREAKING NEWS

Mare atenție la escroci. Grupări infracţionale inundă pieţele cu pretinse remedii contra noului coronavirus, avertizează Europol

Apariţia pandemiei cu noul coronavirus a făcut din vânzarea de produse sanitare contrafăcute sau de calitate inferioară ‘un domeniu cheie de activitate infracţională’, notează Europol

Mare atenție la escroci, anunță Agerpres care citează Europol. Milioane de medicamente, dispozitive şi măşti contrafăcute, comercializate ca pretinse remedii împotriva noului coronavirus, au inundat pieţele în ultimele săptămâni, a avertizat miercuri agenţia europeană de poliţie Europol, transmite AFP.

O operaţiune desfăşurată la începutul lui martie în 90 de ţări, cu sprijinul Europol, a dus la confiscarea a 4,4 milioane de medicamente falsificate, desfiinţarea a 37 de grupări de criminalitate organizată şi arestarea a 121 de persoane.

Operaţiunea a dus totodată la închiderea a 2500 de link-uri către produse legate de COVID-19 pe site-uri web, reţele sociale, magazine online şi anunţuri.

Mare atenție la escroci. Apariția Pandemiei cu noul coronavirus a dus la falsificarea unor medicamente comune

Apariţia pandemiei cu noul coronavirus a făcut din vânzarea de produse sanitare contrafăcute sau de calitate inferioară ‘un domeniu cheie de activitate infracţională’, notează Europol, atenţionând că grupările infracţionale ‘profită de situaţie şi inundă pieţele cu produse contrafăcute în răspuns la penurii’.

Este vorba în principal de medicamente antivirale, antibiotice, paracetamol, ibuprofen şi medicamente împotriva malariei, cum sunt clorochina şi hidroxiclorochina, în legătură cu care există păreri că ar trebui generalizate ca tratament împotriva COVID-19, deşi autorităţile sanitare cum este Organizaţia Mondială a Sănătăţii au făcut apel la prudenţă.

Sunt vândute ilegal şi pretinse vaccinuri împotriva COVID-19, precum şi dezinfectant pentru mâini şi teste de diagnostic, menţionează Europol.

Vezi cum poți scăpa de ratele la bănci 9 luni de zile.

Continue Reading
To Top