Connect with us
pub

BREAKING NEWS

Jurnalistul Bogdan Muzgoci critică dur implicarea lui Iohannis în lupta pentru șefia PNL

Jurnalistul Bogdan Muzgoci critică dur intervenția președintelui României în lupta internă din PNL. Mesajul jurnalistului vine ca răspuns la postarea de astăzi a președintelui României care a criticat USR pentru aderarea la moțiunea inițiată de AUR pentru eliminarea lui Florin Câțu din Guvern.

„Am stat mult și m-am gândit dacă e cazul să-mi exprim poziția acum sau să mă uit în continuare de pe margine, ca un simplu privitor. Cum ar arăta România într-un clip pe TikTok azi? În tricou cu UE și curu’ gol, în fața unui magazin cu prețuri mari. Cu un colț de pâine într-o mână, balele curgând și mațele chiorăind de foame, se uită cum se scuipă ăștia din Mercedesuri. Asta ca să fac un tablou simplu. Așa nu se mai poate. Mi se pare o bătaie de joc la adresa poporului român. Suntem greu încercați în această perioadă. Nu știm ce va aduce valul 4 al pandemiei, nu știm dacă economia buimăcită după trânta din 2020 va sta la fel de dreaptă în 2022. Nu știm când se va opri hora prețurilor și nici care sunt efectele pe termen lung ale crizei liberalizării din domeniul energiei.

Acum, mai mult ca niciodată țara arde și baba se piaptănă. Klaus Iohannis, în caz că nu știați, este încă președintele României, nu doar al lui Florin Câțu. În cazul expus- baba cu pietene în mână. Și l-am auzit zilele trecute mormăind ceva de stabilitate, guvernare și parcă, parcă, ceva scurt despre creșterea prețurilor. Atât despre România. Câteva secunde. În rest, s-a chinuit azi să pălmuiască două partide că s-au săturat de favoritul domniei sale care vrea cu orice preț să fie șef la PNL. Atât s-a putut?

Domnule președinte, vor ieși în stradă românii în iarna asta. Și mă tem că nu vor fi atât de prietenoși ca atunci când i-ați scos dumneavoastră împotriva PSD. Dacă atunci era vorba de frustrare, acum va fi vorba de foame. Și foamea doare mai tare decât ciuma roșie. V-au dat românii guvern, v-au dat alianță de dreapta. Au sperat că asta e soluția. Și ce au primit? Facturi mai mari la curent și la gaze, salarii mici, pensii înghețate și prețuri cât casa la ORICE? Plus doi ani în care ne-am uitat cum ard spitalele Covid. Domnule președinte al lucrului bine făcut. Faceți ceva să oprim măcelul ăsta. Chemați-vă eunucul de la palatul Victoria, dați-i două palme și treziți-l din beția puterii că nu are ce-i trebuie oricum. Nici cojones și nici dicție măcar. Că altfel, pas cu pas ne ducem în gard. Și din gard în râpă. Și de acolo nu ne mai scoate nimeni căci în caz că nu observați, PNL-ul dumneavoastră e mai jos în sondaje decât speranțele noastre de mai bine. Iar asta nu înseamnă decât un lucru. Vine ciuma înapoi. Și de data asta nu e doar roșie. Va fi și aurie. Na! Că am zis-o! M-am abținut mult. Lăsați-ne bă în pace cu politica voastră.Nu vedeți că murim de foame? Chiar vreți să vă scoatem cu furcile de acolo? V-ați tâmpit la cap? Ne jupoaie ăștia cu facturi de 40 000 de lei la curent și vouă vă arde de trăncăneală prin parlament? Să vă fie rușine. Ne-ați fraierit iar. Să vedeți ce botnițe vă punem noi în 2024. #haisictir

Sursa foto: DW.com

Astăzi, președintele României a criticat astăzi demersurile inițiate în Parlament de AUR și USR PLUS.

„Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.
Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România.
Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României.
Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat.
Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială. Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin. 
Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație.”, a scris Iohannis pe Facebook.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top