Connect with us

OFF THE RECORD

Ingredientul care strică gustul cârnaților. Multe gospodine îl folosesc fără să știe asta

Au mai rămas câteva zile până la Crăciun și deja toate preparatele sunt aproape gata. Multe gospodine preferă să facă acasă cârnații de porc. Rețetele românești sunt foarte gustoase și valorifică foarte bine condimentele tradiționale. Cu toate acestea, multe persoane fac o greşeală care strică gustul preparatelor. Adaugă o cantitate prea mare de sare. Nu mai faceți acest lucru și totul va fi perfect. O rețetă foarte apreciată este următoarea. Pentru aproximativ 25 de cârnați aveți nevoie de următoarele ingrediente.

3 kg carne porc mai grasă
1,5 kg carne vită
3 căpăţâni usturoi
1 lingură cimbru uscat
2 linguri boia dulce
1 lingură boia iute
1 linguriţă piper
sare grunjoasă
½ linguriţă ienibahar
mațe de porc

Mod de preparare cârnați de casă:

Cureţi mațele şi le speli. Le răzuieşti cu dosul unui cuţit sau cu o lingură de lemn, dar ai grijă să nu le rupi. Separat, dizolvi o lingură cu vârf de sare grunjoasă în 300 ml de apă.

Tai carnea de porc şi de vită bucăţi mici, o toci şi o pui într-un vas. Pisezi usturoiul, îl freci cu un praf de sare, torni puţină apă şi omogenizezi. Adaugi mujdeiul peste carne şi toate condimentele, mai puţin sarea. Amesteci şi pui treptat din saramură, frământând bine. Laşi să se aromatizeze peste noapte.

Montezi pâlnia de cârnaţi la maşina de tocat şi umpli mațele. Ai grijă să nu fie prea îndesaţi, pentru că în momentul în care se usucă se pot sparge. Când termini, îi lași atârnați câteva ore în bucătărie să se usuce, apoi îi scoţi la aer rece şi îi înșiri pe sârmă.

Continue Reading
Advertisement pub
Advertisement
Advertisement
Advertisement OTR Ad

OPINII

To Top