" > Incendiu puternic în capitală. Ard 30 000 de mp din Delta Văcărești
Connect with us

ȘTIRI ROMÂNIA

Incendiu puternic în capitală. Flăcările au cuprins 30 000 de metri pătrăți din Delta Văcărești.

Incendiu puternic în capitală. Flăcările au cuprins în această după amiază Delta Văcărești, arie protejată.

Flăcările au izbucnit în jurul orei 16, în spatele mall-ului de la Piața Sudului, și s-a extins rapid din cauza vântului puternic. Fumul a ajuns la blocurile și casele din apropiere.

Potrivit ISU, pompierii au intervenit cu 11 autospeciale cu apă și spumă. Accesul acestora se face prin străzile Savinești și Ionescu Florea.

Intervenția pompierilor este grea din cauza vântului și a vegetației uscate. Flăcările au 4- 5 metri înălțime din această cauză.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București-Ilfov a declarat pentru RFI că autospecialele ISU sunt dispuse în zona digului.

Incendiu puternic în capitală.

„Este o degajare mare de fum, dar în acest moment nu este pusă în pericol populația din zonă. Recomandarea noastră este ca cei care locuiesc în apropiere să închidă ferestrele pentru a nu pătrunde fumul, iar pentru conducătorii auto, dacă există probleme cu vizibilitatea, să se îndepărteze din zona respectivă: în primul rând, să faciliteze accesul în zonă și în al doilea rând să nu-și pună viața în pericol. Autospecialele sunt dispuse pe dig astfel încât flăcările să nu depășească digul, însă este o manifestare intensă a flăcărilor, de până la 4 – 5 metri în zona centrală, unde autospecialele nu pot pătrunde”, ne-a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București -Ilfov.

Continue Reading
To Top