" > Iarna se întoarce în toată țara. Vezi când încep ninsorileOff the record
Connect with us

BREAKING NEWS

Iarna se întoarce. De duminică ninge în aproape toată țara. Vremea ar putea accelera răspândirea coronavirusului

Photo by Alexander Popov on Unsplash

Iarna se întoarce de duminică în aproape toate regiunile. De la 23 de grade Celsius, temperaturile vor ajunge la 3 – 4 grade. De duminică, va ninge, vor fi lapoviță și vânt puternic în întreaga țară, anunță meteorologii ANM.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea se strică iar temperaturile vor scădea puternic. În locul soarelui care ne-a binecuvântat zilele acestea vor veni ploile care se vor transforma în ninsoare în Maramureș, Transilvania, Crișana și Moldova. În Carpații Orientali se va depune strat consistent de zăpadă.

Duminică, temperaturile vor continua să scadă cu până la 10 grade Celsius față de ziua de sâmbătă. În mai multe zone din nordul, centrul și nord-vestul țării vor fi precipitații mixte, lapoviță și ninsoare. Luni, vremea rea se mută și spre sud și sud est iar în restul teritoriului deja va ninge.

Iarna se întoarce și în București. Luni vom avea 20 de centimetri de zăpadă

În București vremea va fi frumoasă până sâmbătă seară. Lucrurile se strică de duminică. Temperaturile vor scădea brusc spre maxime de 3 – 4 grade Celsius și va ploua. Ploaia se va transforma însă rapid pe timpul nopții în lapoviță și ninsoare, iar luni va ninge în toată regula.

Vântul va sufla moderat, iar temporar, în a doua parte a intervalului, va avea intensificări cu rafale de 40 – 50 km/h, iar temperatura maximă va scădea drastic până la 8 – 9 grade, în timp ce minima va oscila între 0 şi 1 grad.

Începând din dimineaţa zilei de luni până marţi, la ora 8:00, precipitaţiile vor continua. Stratul de zăpadă depus la finalul intervalului va fi de 5 – 10 cm. Vântul atinge la rafală 55 – 65 km/h și va viscoli zăpada depusă mai ales pe parcursul nopţii. Termometrele vor înregistra chiar și -2 grade Celsius.

De asemenea, în intervalul 24 martie, ora 8:00 – 25 martie, ora 8:00, va continua să ningă moderat, cu precădere în cursul zilei. Vântul va sufla și el cu viteze de 55 – 65 km/h continuând să viscolească ninsoarea iar temperaturile vor oscila în jurul valorii de 0 grade,

Stratul de zăpadă care se va depune va fi neuniform şi va avea, în medie, 10 – 20 cm. Vremea se va încălzi ușor abia începând de miercuri.

Continue Reading
To Top