" > Galati: Primul deces de coronavirus - Off the record
Connect with us

BREAKING NEWS

Galati: Primul deces de coronavirus la Căminul de batrani aflat în carantină

Galati: Primul deces de coronavirus la Căminul privat pentru persoane vârstnice ‘Sf. Ilie’ . Locaţia a fost plasată sâmbătă în carantină de autorități și au anunțat că alte patru persoane pozitive la Covid-19 sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase din localitate.

 Bărbatul a fost internat iniţial pe 3 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase, dar starea lui s-a înrăutăţit şi a fost transferat pe secţia de terapie intensivă la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde a decedat pe 4 aprilie.

    Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, bărbatul avea multiple comorbidităţi – demenţă, cardiopatie ischemică, fibrilaţie atrială şi insuficienţă cardiacă.

    Bărbatul era internat la Căminul privat de îngrijire a bătrânilor ‘Sf. Ilie’, plasat în carantină, unde sunt internate aproximativ 140 de persoane, care sunt testate în cadrul unei anchete epidemiologice, demarată încă sâmbătă.

    Tot la acest cămin este instituţionalizată femeia de 82 ani, care iniţial a fost declarată cazul 137 de deces, dar de fapt este tratată de coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase.

    Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase din Galaţi,  Mihaela Debita, patru persoane din acest cămin sunt internate cu coronavirus, iar la finalizarea anchetei epidemiologice se va face dezinfecţia locaţiei.

    ‘Deja, avem patru pacienţi de acolo la Spitalul de Boli Infecţioase, dar ceilalţi nu vor putea ieşi până când nu se vor face testele, fiind instituită carantina. După ancheta epidemiologică vom şti cum vom face dezinfecţia acolo, dacă există spaţii libere, cu ce substanţă se poate intra, câţi sunt contacţi, câţi nu sunt contacţi. Ancheta va spune şi modalităţile care se vor aplica la dezinfecţie’, a explicat Mihaela Debita.

    Numărul persoanelor din judeţul Galaţi confirmate cu COVID-19 este de 101, dintre care trei persoane decedate, respectiv un bărbat de 77 ani confirmat pozitiv pe 2 aprilie, un bărbat de 61 ani, confirmat pozitiv pe 3 aprilie şi un bărbat de 82 ani, confirmat pozitiv pe 4 aprilie. 

Continue Reading
To Top