Connect with us
pub

POLITICĂ

Florin Cîțu a fost respins respins la audierile din parlament

Florin Cîțu a fost respins la audierile din parlament după ce a avut un schimb dur de replici cu fostul ministru al finanțelor din guvernul PSD, Eugen Teodorovici. Cîțu a primit aviz de respingere în comisiile reunite de finanţe ale Parlamentului, cu 18 voturi „pentru” şi 18 „împotrivă”. Fiecare ministru propus în Guvernul Orban 2 are nevoie de majoritate de voturi pentru a primi aviz pozitiv în comisii.

Florin Cîțu a fost respins respins la audierile din parlament
Sursa-Bugetul.ro

Schimbul de replici dintre Cîțu și Teodorovici a început după ce social democratul l-a întrebat pe ministrul re-propus la finanțe „ce treabă are CSAT cu specificaţiile tehnice pentru atribuirea directă a contractului de informatizare a ANAF„ şi care a fost impactul negativ al OUG 114 / 2008?”

„Aş vrea să vă urez succes, dar mai degrabă îmi urează alţii mie” a fost prima replică a fostului ministru PSD. În replică, liberalul l-a întrebat dacă nu a luat în calcul să se apuce de stand-up comedy.

Eugen Teodorovici a criticat faptul că Guvernul Orban a încheiat anul 2019 cu un deficit mare, deși executivul liberal a fost la putere doar în ultimele două luni ale anului trecut. Acesta l-a acuzat luni pe Florin Cîţu şi că a crescut deficitul prin majorarea nejustificată a cheltuielilor. El a afirmat că deficitul mărit ar putea atrage o deteriorare a ratingului de țară și dobânzi mai mari la împrumuturi.

Teodorovici a mai declarat că nu și-a dorit să participe la aceste audieri. S-a prezentat totuși pentru a cere înființarea unei comisii care să evalueze situația în care s-a ajuns din cauza deficitului, scrie adevărul.ro

Florin Cîțu a fost respins respins la audierile din parlament și după acuzațiile aduse de senatorul PSD Daniel Zamfir.

Continue Reading
Advertisement pub
To Top