Connect with us

OPINII

Epidemia de coronavirus s-a „românizat”. Avem noi ceva al nostru și în vremuri de criză

Un ieșean a călărit un cal în centrul Iașiului, un bărbat a ieșit cu peștele la plimbare iar un altul a fugit din carantină ca să-și bată soacra și și-a rupt piciorul.

Epidemia de coronavirus s-a „românizat”. Întâmplările din ultimele zile arată că românii dau un farmec aparte pandemiei de coronavirus. După ce autoritățile au înăsprit regulie privind ieșitul din casă, câțiva conaționali au sărit calul într-un mod unic.

Sursa ziarul de iași

IEȘEAN CĂLARE ÎN CENTRUL ORAȘULUI

Și dacă tot a venit vorba de cal, un tânăr din Iași a fost filmat pe străzile orașului în timp ce se deplasa călare pe calul său. Imaginile au devenit brusc virale. În condițiile în care transportul în comun a fost suspendat, cei care l-au văzut au crezut că el a ales să se deplaseze așa prin oraș, Mai ales că una dintre regulile de deplasare autorizate de autorități îmn aceste zile presupune plimbarea animalului de comapanie. O mulțime de glume s-au declanșat rapid. Adevărul e însă că bărbatul a călărit de fapt 50 de kilometri ca să ajungă în Iași, deoarece cursele de microbuz nu mai circulă. Totul pentru că soția sa născuse și a vrut să îi fie alături în aceste momente.

Tânărul de 22 de ani purta mască medicală și avea asupra sa declarația pe propria răspundere. El a fost oprit însă de polițiștii ieșeni chiar în centrul orașului.

Bărbatul este din localitatea Răducani și s-a ales doar cu un avertisment. Ioana Bâlea, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi, a declarat că acesta a primit un avertisment pentru că în Iaşi nu se poate intra cu animale. Acest lucru e interzis în baza unei decizii a Consiliului Local.

Epidemia de coronavirus s-a „românizat”: A plecat din carantină ca să-și bată soacra…dar și-a rupt piciorul

Photo by Alex Harvey 🤙🏻 on Unsplash

„Un bărbat din Piatra Neamț a plecat din centrul de carantină ca să-și bată soacra. N-a reușit că a fost prins. Ulterior și-a rupt piciorul în timp ce sărea geamul pentru a încerca din nou să o bată. Nici măcar nu putem trata acest moment cu tragismul meritat din cauza ăstora. Avem noi ceva aparte. La noi și sfârșitul lumii cred că o să fie altfel. ” a scris jurnalistul Realitatea Plus, Bogdan Muzgoci, pe pagina sa de Facebook.

De fapt, bărbatul de etnie romă, în vârstă de 35 de ani, a plecat din autoizolare pentru că a vrut să petreacă. După câteva pahare și-a amintit că are de reglat conturi cu soacra sa. Amețit bine de aburii alcoolului, tânărul a mers țintă la locuința soacrei sale, fără intenții pașnice. A ieșit un adevărat scandal iar femeia speriată a sunat la 112. Imediat, un echipaj a sosit de urgență și l-a transportat la un centru de carantină. Pentru că nu a vrut să stea nici acolo, omul a vrut să sară pe fereastră dar a căzut de la peste 4 metri și și-a rupt piciorul. Probabil că acum dă vina tot pe soacră.

Un bărbat din Botoșani a ieșit să-și plimbe peștele.

Între timp, la Botoșani… Un tânăr de 19 ani a mers pe stradă cu peştişorul din acvariu pus într-o pungă şi, când a fost oprit de poliţiştii care verificau respectarea ordonanţei militare, le-a spus că a ieşit din casă ca să-şi plimbe animalul de companie. Închis într-o pungă din plastic cu apă, peştişorul a fost „aşezat” în maşină şi dus „la plimbare”.

Photo by Erik-Jan Leusink on Unsplash

Unii au fost prinși cu mâța în sac

Un alt şofer, transmite Digi24.ro, a ieşit la plimbare cu pisica şi maşina personală, însă se pare că s-a rătăcit pe drum, dar a fost oprit de autorităţi la 30 de kilometri distanţă de casă!

Este vorba despre un bărbat, de 50 de ani care a fost găsit de poliţişti într-un parc din Botoșani, purtând o pisică într-o gentuţă. El le-a explicat poliţiştilor că pisica lui preferă să fie plimbată doar în acest parc din oraş.

Tot cu o pisică într-o gentuţă a mers azi şi o tânără spre mall. Poliţiştilor care făceau verificări ea le-a declarat că a recurs la această variantă pentru că „ordonanţa militară nu acoperă toate nevoile oamenilor”, iar ea a mers în cealaltă parte a oraşului, cu pisica în geantă – ca poliţă de asigurare, pentru că vroia să se uite de nişte haine noi

Nici bucureștenii nu s-au lăsat mai prejos. Potrivit Poliției Capitalei, „în data de 18.03.2020, în jurul orei 17:00, agenți de poliție din cadrul Secției de Poliție Centrul Vechi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe strada Halelor din București, sector 3, în timp ce un bărbat filma cu o cameră video, pentru a publica farsa pe internet, un alt bărbat, îmbrăcat într-un costum artizanal din frunze asemănător unui tufiș, ar fi speriat trecătorii ieșindu-le brusc în față, s-ar fi apropiat de persoana vătămată prin surprindere și i-ar fi tușit în față de la o distanță de câțiva centimetri, provocându-i o stare de temere, în contextul răspândirii epidemiei COVID-19.”

Și de parcă nu era destul, un manelist a lansat o piesă care a devenit rapid virală.

Marius Olandezu a scos o manea pe tema noului virus. Dansatoarele din videoclipul manelistului poartă măști medicinale iar versurile sunt …. autentice.

S-a dat zvon în orice ţară c-am putere colosală. Vin cu duba, vin cu tona că sunt virusul corona. De orice eu sunt capabil, pentru voi inegalabil. Vă dau teamă şi teroare în orice împrejurare. N-aveţi vorbe, vă dărâm, n-aveţi parte, vă fac scrum, n-aveţi talent nici putere. Tot ce zic arăt cu fapte, vă pun în dificultate. Eu fac banii ca uzina, bomba de la Hiroshima. Dacă mă supăr pe voi vă bag în saci de gunoi, că după multe criterii sunteţi doar nişte mizerii”, sunt versurile manelei.

Un alt manelist, a dedicat și el o melodie ceva mai dramatică virusului care a făcut ravagii în Italia.

Mihaiță Piticu se tânguie în melodia sa despre efectele virusului asupra românilor din diaspora care vor să revină acasă în aceste zile. „Eu vin din străinătate, parcă sunt condamnat la moarte. Mă întorc în țara mea ca să-mi văd familia, dar nu pot să trec granița. Că mor oamenii cu tona de la virusul corona. Oameni fără nicio vină, chinuiți prin carantină.” spun versurile domnului Piticu, mare artist liric în viață.

Un lucru e clar. Românul are felul lui de a trata până și cele mai mari crize ale omenirii. Pentru noi, până și sfârșitul lumii ar putea avea ceva care să stârnească zâmbete. Hai c-om trece noi sănătăși și peste asta!

Vezi ce spun și astrele despre COVID-19.

Continue Reading
Advertisement pub
2 Comments
Advertisement
Advertisement
Advertisement OTR Ad

OPINII

To Top